Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statele Unite prelungesc scutirea de taxe vamale la importurile de oțel și aluminiu din UE

Preşedintele american, Donald Trump, a decis să menţină până la 1 iunie scutirea provizorie de taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu provenind din Uniunea Europeană, informează Wall Street Journal (WSJ).

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

01.05.2018 - 08:26

Pe 8 martie, Donald Trump a promulgat legea care impune taxe de 25% asupra importurilor de oţel şi de 10% asupra celor de aluminiu. La sfârşitul lui martie, el a scutit provizoriu UE cu termen până la 1 Mai.

"Preşedintele Trump a decis să amâne până la 1 iunie decizia sa de a impune taxe Uniunii Europene şi altor aliaţi americani asupra oţelului şi aluminiului", au scris jurnaliștii de la WSJ, citând un responsabil din cadrul administraţiei de la Washington.

Anul trecut, Europa a exportat în Statele Unite oţel în valoare de 5,3 miliarde de euro, iar aluminiu de 1,1 miliarde de euro. Canada şi Mexicul beneficiază, de asemenea, de o scutire temporară. Preşedintele american a legat o eventuală scutire definitivă a acestor ţări de renegocierea Acordului Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA).

Comentarii