Mai multe autostrăzi sunt blocate de viscol, în Spania. Mii de oameni au stat captivi în mașini sau au înnoptat în săli de sport.

Spania. Mai multe autostrăzi sunt blocate din cauza viscolului

În Spania, mii de oameni au stat toată noaptea în maşini sau în săli de sport, pentru că viscolul a blocat mai multe autostrăzi. Până şi în Granada a nins, iar ruta spre celebrul Palat Alhambra a fost temporar închisă.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 07.01.2018 - 20:46

Cel mai grav e în zona Madridului, unde se lucrează la deszăpezire. Sunt oameni care au stat chiar şi 15 ore în maşini. Mai multe detalii a dat la Telejurnal corespondentul TVR în Spania, Felix Damian, citat de Ştirile TVR.

Spania trăiește prima ninsoare a anului. Zăpada a blocat mai multe autostrăzi chiar acum, când foarte mulți spanioli se întorc acasă din vacanța de Crăciun.

Autoritățile spaniole au fost luate prin surprindere în unele zone din centrul și nordul peninsulei, dar și în Granada, în sud.

Spania: Pe autostrada Segovia - Madrid, sute de maşini blocate

Cea mai gravă situație este pe autostrada care leagă Segovia de Madrid, unde au fost blocate sute de mașini toată noaptea. Multe familii cu copii au stat în mașini. Unele au rămas fără motorină.

Câteva sute de oameni, între care bătrâni și copii mici, s-au refugiat peste noapte într-o benzinărie din Segovia.

Militarii de la protecția civilă au mers pe jos, prin zăpadă, mai mulți km, ca să le ducă alimente, dar și biberoane sau scutece pentru bebeluși.

Spania. Nămeţi şi în nord

Sute de oameni erau încă blocați pe această autostradă, duminică după-amiază. În acest timp, echipele de protecție civilă au deszăpezit. Cetățenii denunță lipsa de informație și de pregătire a autorităților.

Situații similare au fost și în Navarra, în nordul Spaniei. Căderile de zăpadă au întrerupt circulația pe o autostradă și 1400 de persoane au fost adăpostite peste noapte într-o localitate din regiune.

Meteorologii anunță ninsori în continuare în centrul și în nordul Spaniei, iar autoritățile le recomandă șoferilor să se informeze din timp și să folosească cauciucuri de iarnă și lanțuri antiderapante.

Comentarii