Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Singapore: Autorităţile au confiscat o cantitate record de fildeş

Autorităţile din Singapore au anunțat că au confiscat peste 8,8 tone de fildeş, o cantitate reord pentru acest oraş-stat considerat punctul de tranzit al comerţului ilegal de animale, ne spune Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

23.07.2019 - 17:04

Încărcătura de fildeş, estimată la 12,9 milioane de dolari americani, provine de la circa 300 de elefanţi africani şi urma să ajungă în Vietnam, tranzitând Singapore, din Republica Democrată Congo.

Încărcătura conţinea şi cea de-a treia captură majoră de solzi de pangolin din Singapore în acest an.

Pangolinul este unul dintre cele traficate de mamifere din lume. Carnea sa este considerată o delicatesă în Vietnam şi China, iar solzii săi sunt folosiţi în medicina tradiţională chineză, deşi beneficiile acestora sunt contestate de către oamenii de ştiinţă.

"Încărcătura va fi distrusă pentru a împiedica reintrarea fildeşului şi solzilor de pangolin pe piaţă", au indicat Autorităţile vamale şi pentru parcuri naţionale, adăugând că responsabilii din Singapore au aflat despre aceasta în urma unei informaţii de la Departamentul vamal al Chinei.

Cantitatea de fildeş confiscată de autorităţile din Singapore este doar cu puţin mai mică decât cele 9,1 tone confiscate de autorităţile din Vietnam în luna martie, despre care ONG-ul Agenţia de Investigaţii de Mediu a declarat că este cea mai mare la nivel global.

Autorităţile din Singapore au precizat totodată că încărcătura conţinea 11,9 tone de solzi de pangolin, în valoare de aproximativ 35,7 milioane de dolari.

Din luna aprilie, responsabilii din acest oraş-stat au confiscat un total de 37,5 tone de solzi de pangolin, dintre care 12,9 tone într-o captură considerată cea mai importantă de acest gen realizată la nivel mondial în ultimii cinci ani.

Comentarii

loading...