10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalSibiu: Filme documentare din întreaga lume, prezentate în cadrul Cinematecii Astra

Sibiu: Filme documentare din întreaga lume, prezentate în cadrul Cinematecii Astra

Reprezentanţii Studioului Astra Film Sibiu au anunţat, marţi, că filme documentare din întreaga lume vor fi prezentate săptămânal în cadrul Cinematecii Astra, primul film din seria anului 2013 fiind “Vorbitor”, o producţie românească din 2011 semnată de Radu Muntean şi Alexandru Baciu, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de reprezentanţii Studioului Astra Film Sibiu, programul Cinemateca Astra Film revine, de joi, cu proiecţii de film săptămânale.

Pe tot parcursul anului, în fiecare joi, de la ora 18.00, vor rula filme selectate dintr-o arhivă de documentare din toată lumea, intrate în această colecţie mai ales datorită Festivalului Internaţional de Film de la Sibiu.

“Anul 2013 e unul special pentru Sudioul Astra Film, care aniversează 20 de ani de la prima ediţie Astra Film Festival. Programul Cinematecii Astra 2013 va puncta, de la o săptămână la alta, momente cinematografice memorabile din existenţa de două decenii a celui mai vechi festival internaţional de film din România”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, primul film din acest an va fi “Vorbitor”, o producţie românească din 2011, semnată de Radu Muntean şi Alexandru Baciu.

“Documentarul a fost selecţionat în cadrul Astra Film Festival Sibiu 2012 şi s-a bucurat de o primire entuziastă din partea publicului festivalului. «Vorbitor» urmăreşte poveştile unor deţinuţi aflaţi în diferite penitenciare din ţară, care şi-au găsit partenerul de viaţă în timpul detenţiei. Documetarul prezintă oameni lipsiţi de libertate, pentru care iubirea devine un substitut al libertăţii şi reprezintă poate singura lor speranţă într-un viitor mai bun. Deţinuţii îşi găsesc echilibrul în iubiri relativ virtuale, iar aceste sentimente îi umanizează”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii Studioului Astra Film adaugă că proiecţiile vor avea loc la Sala Studio a studioului, din Piaţa Huet nr.12.

Cinemateca Astra Film este un program de succes iniţiat în 2007 de Studioul Astra Film, în cadrul programului “Sibiu Capitală Culturală 2007”, fiind “singurul program zilnic al anului cultural, ce a adus în sala de cinema mii de cinefili”.

Cinemateca Astra este un program organizat de Studioul Astra Film, Complexul Naţional Muzeal Astra şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă