Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Shamima Begum, adolescenta care a fugit în Siria pentru a se alătura ISIS, promite că se va schimba

Shamima Begum, adolescenta care a fugit din Londra în Siria pentru a se alătura ISIS la vârsta de 15 ani şi acum doreşte să se întoarcă acasă alături de fiul ei nou-născut, a afirmat că este dispusă să se schimbe şi a cerut „indulgenţă” guvernului britanic, potrivit The Guardian.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2019 - 16:11

Britanica în vârstă de 19 ani doreşte să se întoarcă pentru că fiul ei nu este într-o stare bună şi nu doreşte ca el să se întoarcă singur în Marea Britanie.

Totuşi, familia ei ia în calcul alte opţiuni legale şi practice pentru a-i aduce copilul la Londra în timp ce ea face apel la decizia guvernului de a-i retrage cetăţenia.

Întrebată dacă are ceva să le transmită politicienilor de la Londra, ea a afirmat pentru Sky News: „Aş dori ca ei să îmi reanalizeze cazul cu mai multă indulgenţă în inimă”.

Întrebată dacă se poate schimba sau reabilita, ea a răspuns: „Sunt dispusă să mă schimb”.

Begum a adăugat că îi este greu să se descurce din cauza lipsei de resurse din tabăra din Siria unde se află de când a fugit din ultima enclavă a ISIS.

„Nu am un card pentru că mi-au pierdut cardul, aşa că acum trebuie să mă deplasez peste tot pentru a încerca să am grijă de fiul meu”, a afirmat ea.

Familia lui Begum i-a scris direct lui Sajid Javid cerându-i să îi aducă copilul acasă. În scrisoarea redactată de sora lui Begum, Renu, se arată că familia o va ajuta în apelul său faţă de decizia de a i se retrage cetăţenia.

„Nici eu şi nici familia mea nu am avut niciun contact cu Shamima. Am descoperit prin presă, la fel ca restul ţării, că a născut un băiat. Am fost fericiţi să aflăm prin comentariile dumneavoastră că îl recunoaşteţi pe nepotul meu ca fiind un cetăţean britanic”, a scris Renu.

„Ca familie, va întrebăm cum vă putem ajuta în a-l aduce acasă pe nepotul meu. El este inocent şi nu ar trebui să îşi piardă privilegiul de a fi crescut în în siguranţa acestei ţări”, se arată în scrisoare.

Renu precizează că familia este „şocată şi revoltată de comentariile deplorabile” făcute de Begum în ultimele zile, despre care a afirmat că nu sunt reprezentative pentru valorile britanice.

Adolescenta a fost în mijlocul „unui cult criminal şi misogin” timp de patru ani „iar exploatarea lor a afectat-o fundamental”, se arată în scrisoare.

„Sperăm că înţelegeţi poziţia noastră şi de ce trebuie, drept urmare, să o ajutăm pe Shamima să facă apel contra deciziei dumneavoastră de a-i retrage singurul lucru care ar putea duce la reabilitarea ei, cetăţenia britanică”.

Comentarii