Sex și bani: alt scandal e pe cale să izbucnească la Washington. Clinton versus Trump, o nouă rundă

Avocatului unei femei care l-a acuzat pe președintele Donald Trump de agresiune sexuală a primit o jumătate de milion de dolari de la unul dintre susținătorii candidatei democrate la președinția SUA, Hillary Clinton.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.01.2018 - 12:12

Este vorba despre Susie Tompkins Buell, un înveterat donator pentru familia Clinton, care i-a plătit avocatului de celebrități Lisa Bloom 500.000 de dolari pentru a asigura securitatea și găsirea unei locuințe secrete pentru femeia care „a găsit curajul de a dezvălui” o presupusă agresiune sexuală a președintelui Trump, potrivit Daily Mail, care citează New York Times.

În plus, unul dintre angajații lui Hillary Clinton, David Brock, i-a dat avocatei 200.000 de dolari printr-o fundație nonprofit. Avocata Lisa Bloom a susținut însă că nu a vorbit niciodată cu Hillary Clinton sau echipa sa de campanie despre donații și că nu reprezintă decât clienți cărora le-a verificat anterior acuzațiile și le-a găsit întemeiate, informează EVZ.

Lisa Bloom, care este fiica celebrei avocate Gloria Allred, specializată în reprezentarea femeilor în cazuri de agresiune sexuală, a respins ideea că ar fi folosit banii pentru a o mitui pe femeia care îl acuză pe președintele Trump și a o convinge să meargă cu acuzațiile în justiție. Luna trecută, The Hill scria că Lisa Bloom a fost de acord să folosească banii pentru a o plăti pe acuzatoare și pentru propriul comision.

În articol se mai arăta că Lisa Bloom a făcut demersurile pentru ca un donator al lui Hillary Clinton să plătească un credit al acuzatoarei și că ar urma ca o altă ipotecă, în valoare de sute de mii de dolari, să fie răscumpărată din bani de la donatori pe filieră politică. Bloom a respins toate aceste acuzații și a susținut că banii sunt folosiți pentru a-i asigura femeii securitatea.

Dar două surse democrate au declarat că Bloom a păstrat cei 200.000 de dolari primiți prin intermediar de la Hillary Clinton, spunând că are nevoie pentru pregătirea procesului, însă ar fi returnat donația de jumătate de milion de dolari de la Susie Tompkins Buell, apropiata și finanțatoarea familiei Clinton. Mai mult, donatoarea s-a declarat nemulțumită de faptul că, la mai mult de un an de la apariția acuzațiilor, Trump nu a pățit nimic, spre deosebire de mulțimea de personalități de la Hollywood acuzate de abuzuri sexuale.

Comentarii