Seul şi Phenian, linie telefonică directă. Oficialii se pregîtesc de summitul inter-coreean

Miercuri vor avea loc noi întâlniri între oficiali din Coreea de Sud şi Coreea de Nord, pentru stabilirea detaliilor privind summitul intercoreean, informează Yonhap.

Share

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2018 - 08:29

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong Un urmează să discute faţă în faţă, pe 27 aprilie, la Panmunjon, în zona demilitarizată de la frontieră, cunoscută sub acronimul DMZ.

Tot în cadrul pregătirilor pentru eveniment, vineri va fi deschisă o linie telefonică directă între conducerile de la Seul şi Phenian.

Im Jong-seok, şeful personalului preşedinţiei sud-coreene, a declarat că reprezentanţii ţării sale încearcă să obţină acordul nord-coreenilor şi pentru transmiterea summitului în direct la televiziune.

Dialogul între Coreea de Sud şi Coreea de Nord s-a mai purtat direct, la cel mai înalt nivel, doar de două ori în istorie. Acum va fi prima oară când un conducător de la Phenian va trece frontiera în partea sud-coreeană a DMZ. Deja există un acord asupra subiectelor care vor fi discutate, printre care denuclearizarea peninsulei coreene şi încheierea unui tratat de pace, care să înlocuiască armistiţiul semnat în 1953.

După întrevederea cu Moon, Kim urmează să se întâlnească şi cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie, potrivit Agerpres.

Comentarii