5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalSeul şi Phenian, linie telefonică directă. Oficialii se pregîtesc de summitul inter-coreean

Seul şi Phenian, linie telefonică directă. Oficialii se pregîtesc de summitul inter-coreean

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong Un urmează să discute faţă în faţă, pe 27 aprilie, la Panmunjon, în zona demilitarizată de la frontieră, cunoscută sub acronimul DMZ.

Tot în cadrul pregătirilor pentru eveniment, vineri va fi deschisă o linie telefonică directă între conducerile de la Seul şi Phenian.

Im Jong-seok, şeful personalului preşedinţiei sud-coreene, a declarat că reprezentanţii ţării sale încearcă să obţină acordul nord-coreenilor şi pentru transmiterea summitului în direct la televiziune.

Dialogul între Coreea de Sud şi Coreea de Nord s-a mai purtat direct, la cel mai înalt nivel, doar de două ori în istorie. Acum va fi prima oară când un conducător de la Phenian va trece frontiera în partea sud-coreeană a DMZ. Deja există un acord asupra subiectelor care vor fi discutate, printre care denuclearizarea peninsulei coreene şi încheierea unui tratat de pace, care să înlocuiască armistiţiul semnat în 1953.

După întrevederea cu Moon, Kim urmează să se întâlnească şi cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie, potrivit Agerpres.

Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă