18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăInternaționalSergio Mattarella face apel la un ''dialog constructiv'' între Roma şi Bruxelles

Sergio Mattarella face apel la un ”dialog constructiv” între Roma şi Bruxelles

Mattarella a spus că este de “datoria” sa să ceară ca guvernul să coopereze cu instituţiile europene, într-o scrisoare transmisă premierului italian Giuseppe Conte şi făcută publică joi.

Preşedintele italian a scris de asemenea că a permis ca proiectul de buget să meargă în parlament pentru un vot, conform datoriei sale constituţionale, dar că solicită de asemenea guvernului “să protejeze interesele fundamentale ale italienilor” şi “să ajute Italia să iasă din instabilitatea financiară”.

Roma se află sub presiunea UE după decizia guvernului de a majora deficitul, în ceea ce Bruxellesul consideră a fi o deviere “fără precedent” de la regulile zonei euro.

Prin urmare, Comisia Europeană a respins proiectul de buget al Italiei. Guvernul de la Roma are acum termen până la 13 noiembrie să vină cu modificări.

Vicepremierul Matteo Salvini, liderul partidului de extremă-dreapta Liga, a spus deja că guvernul nu vrea să facă schimbări în buget.

Cele mai citite

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă