Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a cerut să informeze ONU cu privire la Venezuela

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a cerut să informeze Consiliul de Securitate al ONU cu privire la Venezuela sâmbătă, a informat trimisul Africii de Sud la ONU, Jerry Matjila, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2019 - 20:22

„Am fost informaţi că Mike Pompeo a cerut să vină în faţa Consiliului de Securitate sâmbătă pentru a discuta”, a afirmat Matjila. Africa de Sud face parte din consiliul de 15 membri.
 
Misiunea SUA la ONU a informat că „în acest moment nu a fost făcută o astfel de cerere”.
 
O astfel de cerere ar fi întâmpinată cu opoziţie cel mai probabil din partea Rusiei, care nu consideră situaţia din Venezuela ca fiind o ameninţare la pacea şi securitatea internaţională.
 
Întrebat fiind joi dacă Consiliul de Securitate ar trebui să se întrunească privind Venezuela, ambasadorul Rusiei la ONU, Vassily Nebenzia a declarat: „Nu cred, situaţia de acolo este o problemă internă”.
 
Matjila a adăugat: „În ceea ce priveşte posibilitatea ca Venezuela să ameninţe pacea şi securitate, vom asculta ce are de spus Pompeo”.
 
Sute de mii de persoane au protestat în Venezuela faţă de preşedintele Nicolas Maduro.
 
Juan Guaido, liderul opoziţiei, s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, el fiind preşedintele Parlamentului. SUA l-au recunoscut oficial drept preşedintele legitim, iar acest lucru l-a determinat pe preşedintele Nicolas Maduro să rupă orice legătură diplomatică cu Washingtonul.
 
Marea Britanie şi-a exprimat şi ea susţinerea faţă de Guaido prin purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May. De asemenea, Spania îl susţine oficial pe Guaido.
 
Columbia şi Brazilia - aliatele Washingtonului în regiune - au urmat exemplul Casei Albe, dar şi Argentina, Chile şi Paraguay, iar secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OEA) Luis Almagro l-a asigurat pe Juan Guaido de ”recunoaşterea sa în vederea impulsionării întoarcerii la democraţie în această ţară”.

Comentarii

loading...