Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Salvini spune că bugetul Italiei pe 2019 va preveni revolte ca cele din Franţa

Vicepremierul italian Matteo Salvini a declarat vineri că bugetul Italiei pe 2019, care prevede creşterea cheltuielilor, motiv pentru care este contestat de Comisia Europeană, va preveni izbucnirea unor revolte ca cele din Franţa, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2018 - 10:32

"Sunt câteva milioane de italieni uitaţi de care avem grijă, pentru ca ce se întâmplă în Franţa să nu se întâmple şi în Italia", a spus Salvini într-un interviu televizat. El este de asemenea ministru de interne şi liderul partidului de dreapta populist Liga.

Proiectul de buget prevede o creştere a deficitului la 2,4% din Produsul Intern Brut anul viitor, comparativ cu 1,8% în acest an.

Bruxelles a respins proiectul şi a cerut schimbări, spunând că încalcă angajamentele anterioare de reducere a împrumuturilor şi că nu va duce la diminuarea datoriei publice masive a Italiei.

Printre măsurile principale prevăzute de proiectul de buget al Italiei se numără reducerea vârstei de pensionare şi o nouă schemă de sprijinire a veniturilor persoanelor sărace, iar toate acestea vor costa statul 16 miliarde de euro.

Acest pachet va permite să se evite "haosul pe care îl vedem în Franţa de săptămâni, unde sărăcia socială, teama şi şomajul au blocat oraşe întregi", a spus Salvini la postul de televiziune Canale 5.

Comentarii

loading...