24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalS-a schimbat conducerea PAS, partidul Maiei Sandu

S-a schimbat conducerea PAS, partidul Maiei Sandu

S-a schimbat conducerea PAS, partidul Maiei Sandu, în urma unui congres care s-a desfășurat duminică, 15 mai 2022, în Republica Moldova.

Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, a fost ales și președinte al PAS. Natalia Gavrilița, șefa Guvernului Republicii Moldova, a fost aleasă prim-vicepreședinte al PAS.

„Suntem echipa care va face următorul pas şi va obţine statutul de candidat pentru Republica Moldova. Integrarea europeană este modelul de dezvoltare care răspunde, în primul rând, aşteptărilor oamenilor. Oameni care-şi doresc justiţie dreaptă, o economie competitivă şi inovativă, un mediu înconjurător sănătos, o infrastructură modernă, servicii publice calitative. Această cale trebuie să fie ireversibilă. Părinţii noştri au clădit Moldova independentă, iar acum noi trebuie să construim Moldova europeană”, a transmis Natalia Gavrilița imediat după ce a fost aleasă noua conducere a partidului.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj de felicitare pentru noua conducere a partidului PAS.

„Felicitări @Igor_Grosu_md şi @natgavrilita. Suntem pregătiţi să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democraţiei, stabilităţii şi prosperităţii”, a anunțat Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe internet.

În septembrie 2021, o delegație condusă de Igor Grosu, în calitate de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, s-a aflat la București. Delegația venise pentru a asista la deschiderea sesiunii Parlamentului României.

Conducerea PAS va insista pentru intrarea Republicii Moldova în UE

PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate) este formațiunea cu cele mai multe mandate în Parlamentul de la Chișinău. PAS fusese fondat de Maia Sandu. Ea a fost obligată să renunțe la conducerea partidului în decembrie 2020, în momentul în care a fost aleasă șef al statului. Din acel moment, interimar, funcția de președinte al PAS a fost exercitată de Igor Grosu. La congresul din 15 mai, Igor Grosu a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al partidului.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alexandru Arşinel a fost înmormântat

Actorul Alexandru Arşinel, care a murit la vârsta de 83 de ani, joi, la Spitalul Universitar din Capitală, a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul...

Alexandru Arşinel a fost înmormântat

Actorul Alexandru Arşinel, care a murit la vârsta de 83 de ani, joi, la Spitalul Universitar din Capitală, a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul...

Un europarlamentar PNȚCD cheamă românii la protestul AUR. Un eveniment paralel ar fi organizat de senatoarea Șoșoacă

Un europarlamentar PNȚCD, Cristian Terheș, cheamă românii la protestul AUR, care se va desfășura în după-amiaza zilei de duminică, 2 octombrie 2022. "V-ati saturat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă