Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia: Medicii care au tratat victimele accidentului atomic se tem

Medicii ruşi care au avut grija de victimele accidentului atomic din regiunea Arhangelsk nu au avut echipament de protecţie şi nici nu fost informaţi că răniţii erau contaminaţi, ne spune BBC

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 23.08.2019 - 21:44

Cei doi medici au declarat, sub protecția anonimatului, că autoritățile militare nu i-au informat în legătură cu riscul contaminării radioactive.

Trei răniți au fost aduși la un spital civil din Arhangelsk, unde au fost examinați în unitatea de primiri urgențe, iar apoi au fost trimiși în săli de operație, au explicat medicii.

Unitatea de primiri urgențe a continuat să primească pacienți timp de încă aproximativ o oră, până în momentul în care doctorii au realizat că cei trei răniți au primit o "doză foarte mare de radiații". Potrivit medicilor, cel puțin 90 de persoane au intrat în contact cu persoanele rănite.

Personalul medical a continuat să trateze victimele și după ce au realizat că există riscul să fie iradiați, iar în lipsa echipamentului adecvat de protecție, au încercat să improvizeze măsuri de protecție.

Medicii au afirmat că au ales să vorbească despre acest incident pentru că se tem în legătură cu sănătatea lor și nu doresc ca o astfel de "încălcare a siguranței" să se repete.

Ulterior, o echipă de militari a efectuat o operațiune de decontaminare la spitalul din Arhangelsk, notează Mediafax.

Comentarii

loading...