18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia, cercetători de elită, arestați pentru că minau bitcoin cu ajutorul computerelor...

Rusia, cercetători de elită, arestați pentru că minau bitcoin cu ajutorul computerelor laboratorului

Angajatii Centrului federal nuclear din Sarov, un oras situat la 370 kilometri est de Moscova, au fost arestati dupa “o tentativa de folosire a computerelor profesionale in scopuri personale, inclusiv pentru minare”, a declarat Tatiana Zaleskaia, o purtatoare de cuvant al laboratorului, pentru agentia Interfax.

Supranumita minare, crearea de monede virtuale este posibila prin efectuarea de catre calculatoare puternice de calcule matematice complexe. Cu cat mai puternic este computerul, cu atat moneda este creata mai rapid, anunță HotNews.

Centrul Sarov apartine de Rosatom, agentia atomica ruseasca, si lucreaza in special pentru dezvoltarea de arme nucleare. Este situat intr-un oras supus unui strict protocol de securitate.

In 2011, centrul Sarov a fost dotat cu un supercomputer cu o capacitate de un petaflop, ceea ce il facea atunci al doilea cel mai puternic computer din lume, potrivit televiziunii rusesti.

In timpul Razboiului Rece, Sarov era un oras de importanta strategica ce purta numele Arzamas-16. In acest centru de cercetari nucleare au fost create primele arme nucleare ale URSS.

Cele mai citite

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă