17.3 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInternaționalRusia ar încerca să influențeze alegerile din SUA, unde ar candida din...

Rusia ar încerca să influențeze alegerile din SUA, unde ar candida din nou Donald Trump

Rusia “încă face eforturi” să influențeze alegerile prezidențiale din SUA, susține o analiză publicată de Robert Lansing Institute la data de 8 februarie 2024.

Alegerile care ar face obiectul imixtiunii Rusiei sunt cele de la finalul anului 2024, în care Donald Trump va candida pentru cel de-al doilea mandat de președinte al SUA. Operațiunile de “influențare” dirijate din Rusia ar folosi unii lideri de opinie care activează în SUA.

Analiza realizată de Robert Lansing Institute include, în această campanie a Rusiei, și interviul pe care Vladimir Putin l-a acordat jurnalistului american Tucker Carlson.

“Vizita lui Carlson a fost pregătită de Kremlin, care a acoperit costurile șederii sale la Moscova. Serviciul Federal de Protecție (FSO) care asigură securitatea guvernului Rusiei i-a asigurat siguranța. Rușii lucrează cu Tucker ca și cum ar fi parte dintr-un proiect de recrutare. Credem că Carlson a fost cooptat să-l intervieveze pe Putin pentru a intensifica efortul de amestec în alegerile din SUA, cu scopul de a arăta alegătorilor americani viziunea Kremlinului asupra ordinii mondiale, unde Rusia ar fi o victimă a politicii Washington-ului”, susține articolul publicat de Robert Lansing Institute.

Drept dovadă suplimentară în ceea ce privește planurile Rusiei este amintit un mesaj pe care l-a postat pe internet Dmitry Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei. Medvedev ar fi susținut, chiar înainte ca jurnalistul Carlson să anunțe că îi va lua un interviu lui Putin, că Rusia trebuie să influențeze rezultatele alegerilor din alte țări. De altfel, chiar și până acum, Rusia “a înființat partide politice în Europa” și a manipulat cu ușurință deciziile UE, utilizând “politicieni marionetă și agenți de influență”.

“FBI nu a putut dovedi amestecul Rusiei în alegerile din 2016, dar adevărul este că Kremlinul a făcut asta”, susține Robert Lansing Institute. Alegerile din anul 2016 au fost cele în care Donald Trump a învins-o pe Hillary Clinton în cursa pentru Casa Albă. Ulterior, despre Donald Trump s-a speculat că ar fi în relații foarte bune cu Vladimir Putin.

Însuși Trump a susținut, de altfel, că vorbește frecvent cu Putin. Trump a susținut inclusiv că, dacă va fi reales președinte al SUA, va opri războiul din Ucraina printr-o simplă convorbire telefonică pe care o va avea cu Putin.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Premierul Ciolacu, liderul PSD, întoarce armele contra UDMR. “Niciodată, dar niciodată, Ţinutul Secuiesc nu va avea autonomie”

Premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD și posibil candidat la funcția de președinte al României, a transmis un mesaj categoric împotriva tendințelor autonomiste ale...

Vlad Piedone candidează la Primăria Sectorului 5

Într-o mișcare surprinzătoare, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat, în cadrul emisiunii „Selectiv” de la postul de televiziune B1 TV, că...
Ultima oră
Pe aceeași temă