20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInternaționalRusia ar fi plătit pentru uciderea de militari occidentali în Afganistan. Trump...

Rusia ar fi plătit pentru uciderea de militari occidentali în Afganistan. Trump neagă că ar fi știut

New York Times și apoi alte două ziare din SUA au dezvăluit că agenţi ruşi au oferit pe ascuns bani unor combatanţi „apropiaţi de talibani”, în schimbul cărora ei să ucidă militari ai NATO, inclusiv americani, în Afganistan.

Aceste informaţii i-au fost transmise preşedintelui Trump, iar Consiliul de Securitate Naţională al SUA a discutat această chestiune fără a fi decisă vreo reacţie, a explicat presa americană, citând surse din cadrul serviciilor secrete americane.

Informația a fost negată și de talibani și de ruși. Cel mai recent, duminică, președintele Trump a negat și el această informație.

„Nimeni nu m-a informat sau nu i-a informat pe vicepreşedintele Mike Pence ori pe şeful de cabinet Mark Meadows în legătură cu aşa-zise atacuri asupra trupelor noastre în Afganistan de către ruşi”, a precizat președintele Trump într-o postare pe Twitter.

Această controversă apare după ce, la 29 februarie, SUA și talibanii au semnat un acord la Doha, prin care s-au angajat să înceteze atacurile asupra trupelor străine din Afganistan, în schimbul unei retrageri treptate a acestora din țară până în primăvara anului 2021.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă