Rusia acuzată că ar fi fost în spatele atacurilor aeriene din Idlib

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un organism de monitorizare independent , a declarat că o piaţă publică din centrul oraşului Maaret al-Numaan din provincia siriană Idlib a fost bombardată de avioane de lupta rusești, omorând cel puțin 23 de persoane, conform DPA.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

22.07.2019 - 17:58

Armata rusă a negat efectuarea vreunui atac aerian luni asupra unei pieţe aglomerate din Idlib.

Forţele aeriene ale Rusiei "nu au efectuat nicio astfel de misiune în această parte a Republicii Arabe Siriene", a menţionat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat transmis prin email agenţiei dpa.

Rusia este principalul aliat militar al controversatului preşedinte sirian Bashar al-Assad în această ţară din Orientul Mijlociu devastată de un război civil multilateral. Începând cu sfârşitul lunii aprilie, forţele lui Bashar al-Assad, susţinute de puterea aeriană a Rusiei, au dus o campanie masivă împotriva rebelilor din provinciile Hama şi Idlib, ultimele mari bastioane ale opoziţiei din ţară. Ofensiva a provocat până acum moartea a 2.599 de oameni, inclusiv 707 civili, şi deplasarea a peste 300.000 de persoane, potrivit OSDO

Comentarii