Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Victor Negrescu

România insistă să fie primită în Spațiul Schengen

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a discutat, la Haga, cu ministrul de externe al Olandei, Halbe Zijlstra, despre aderarea României la Schengen.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.01.2018 - 09:08

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a aflat luni în Olanda, la Haga.

„România respectă de mulți ani toate criteriile pentru a adera la spațiul Schengen. Este timpul să fim clari și să cerem partenerilor noștri să respecte reglementările europene aprobând aderarea noastră la acest mecanism. Olanda este un important partener economic al României și este în interesul ei să susțină intrarea țării noastre în Schengen. Discuțiile au fost constructive și reprezintă un pas important în strategia Guvernul României pentru realizarea acestui obiectiv“, a explicat ministrul Victor Negrescu.

Negrescu este cunoscut pentru campaniile realizate în plan european pentru aderarea țării noastre la Schengen.

Una dintre ele a fost petiția #RomâniaCereSchengen semnată de zeci de mii de români și depusă la Parlamentul European.

Ministrul delegat pentru afaceri europene a lansat și posibilitatea unui vot viitor în Consiliul de Justiție și Afaceri Interne.

„Aderarea României este un drept. Mesajul Comisiei Europene și a multor țări europene partenere este clar: România trebuie primită în Schengen. Nu mai avem ce și de ce aștepta. România participă deja la toate mecanismele tehnice în materie prin eforturile Ministerului Afacerilor Interne și susține la nivel guvernamental toate măsurile care garantează îndeplinirea lor cu succes. În opinia mea, un vot în Consiliul JAI este necesar“, a susținut Victor Negrescu.

La Haga, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a mai avut întâlniri cu membrii ai Parlamentului Olandei, precum și cu reprezentanți ai mediului academic și asociativ olandez.

Comentarii

loading...