Foto: SOS-barnebyer

România, în calea unui nou val de migranți, dacă Muntenegru ridică un gard la granița cu Albania

Un nou val de migranți ar putea trece prin Serbia și prin România, dacă statul Muntenegru pune în aplicare proiectul său de a ridica un gard la granița cu Albania.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.05.2018 - 10:23

Muntenegru ia în calcul ridicarea unui gard la graniţa cu Albania cu scopul de a opri migraţia ilegală, a declarat, duminică, Vojislav Dragovic, şeful Departamentului pentru Supravegherea Frontierei de Stat din Muntenegru, informează site-ul agenţitei de presă Reuters citat de Mediafax.

În ultimii ani, Muntenegru s-a confruntat cu o creştere masivă a numărului de imigranţi care îi tranzitează teritoriul pentru a ajunge în ţările bogate din Uniunea Europeană. Anual, mii de imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu încearcă să ajungă în cele mai dezvoltate state europene folosindu-se de de noua rută din Balcani, care traversează Grecia, Albania şi Muntenegru.

”În cazul unui flux mai mare de imigranţi, am putea ridica un gard de sârmă ghimpată la graniţa cu Albania”, a declarat Dragovic.

Oficialul muntenegrean a adăugat că autorităţile albaneze refuză în repetate rânduri să accepte imigranţi retrimişi de Muntenegru, în pofida unui acord bilateral de readmitere.

Comentarii