12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalRock-ul germanic domină scena Artmania

Rock-ul germanic domină scena Artmania

Cel mai important festival rock din Transilvania, Artmania Sibiu, va aduce şi în această vară nume importante ale scenei muzicale mondiale. Din confirmările anunţate până acum, reiese că festivalul va fi dominat de rockul germanic de bună calitate. Festivalul va fi organizat în perioada 4 – 10 august.

Cele mai importante concerte vor fi organizate în zilele de 8 şi 9 august. Pentru data de 8 august, este cert concertul germanilor de la Diary of Dreams. Este vorba de grupul fondat în anul 1994 de Adrian Hates, care abordează genul darkwave. Diary of Dreams a ajuns deja la nouă albume şi la o faimă internaţională de invidiat.

În seara de 9 august, la Artmania vor concerta germanii de la Crematory şi suedezii de la Therion. Este vorba de două trupe care au abordat la început genul death metal, dar care şi-au rafinat apoi stilul. Grupul suedez Therion a fost fondat în anul 1987, de Cristopher Johnsson, sub numele de Blitzkrieg. Până în anul 1989, trupa şi-a schimbat numele de două ori, prima dată în Megatherion, apoi în Therion. Denumirea vine din limba greacă şi înseamnă Bestia. Din anul 1994, trupa şi-a schimbat stilul muzical. A renunţat la death metal şi a trecut la symphonic metal, o schimbare inspirată, care a crescut notorietatea grupului rock suedez şi, totodată, numărul de fani. Versurile trupei sunt compuse de Thomas Karlsson, membru al ordinului magic Dragon Rouge, unul dintre promotorii neopăgânismului la nivel mondial. Compoziţiile sale sunt inspirate de temele din mitologia nordică. La rândul lor, germanii de la Crematory, o trupă înfiinţată în anul 1991 au abordat la început stilul death metal, apoi au trecut la gothic metal. Grupul german s-a despărţit în anul 2002, apoi s-a reunit în anul 2004, iar muzica celor de Crematory s-a rafinat şi mai mult. Dintre grupurile româneşti, până acum au confirmat participarea basarabenii de la Zdob şi Zdub.

Cât costă abonamentele

Organizatorii festivalului Artmania au anunţat că vor exista anumite concerte, organizate de scena Vampire Den, pe care vor urca inclusiv germanii de la Diary of Dreams, la care vor avea acces doar posesorii de abonamente, nu şi cei care îşi vor cumpăra bilete pentru câte o zi de festival. Deja, biletele au fost puse în vânzare pe Internet. Pentru perioada martie – aprilie, un abonament costă 125 de lei. Abonamentele cumpărate în perioada mai – iunie vor costa 150 de lei, iar cele achiziţionate în lunile iulie şi august vor costa 180 de lei.

„Pentru fiecare categorie de preţ redus, adică 125 de lei şi 150 de lei, avem disponibile câte 1.000 de abonamente. În eventualitatea în care acestea se vor epuiza, cumpărătorii vor trece la categoria superioară de preţ, deci îi îndemnăm pe fanii rockului să se grăbească şi să îşi cumpere aceste abonamente”, au spus organizatorii.

La fel ca şi în ceilalţi ani, publicul va avea acces gratuit la concertele care vor fi susţinute în Piaţa Mare din Sibiu, de către trupele româneşti invitate la festival. Artmania a ajuns la ediţia cu numărul IX. Festivalul de muzică rock a ajuns la o celebritate de invidiat la nivel european în contextul în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană în anul 2007 şi şi-a menţinut reputaţia printr-o organizare de mare clasă şi prin invitarea unor trupe foarte cunoscute printre cei care apreciază genurile muzicale de tip metal.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă