14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalRock & Roll la pian 
în Piaţa Constituţiei

Rock & Roll la pian 
în Piaţa Constituţiei

Îndrăgitul artist britanic Elton John va cânta sâmbătă, 12 iunie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Acesta este al doilea concert pe care faimosul muzician îl susţine în România, după cel din iunie 2003. Sir Elton John, pe numele său adevărat Reginald Keneth Dwight, a atins prima dată claviatura unui pian la vârsta de 3 ani. A început să ia lecţii pentru acest instrument la vârsta de 7 ani, iar la 11 ani a câştigat o bursă pentru juniori la „Royal Academy of Music” din Londra. Unul dintre profesorii lui de atunci povesteşte cum artistul era în stare, încă de mic, să redea melodii întregi după numai o singură ascultare. La 15 ani ani a început să cânte în baruri sub numele de Reggie, iar la 17 ani a înfiinţat formaţia de R&B englezesc „Bluesology”. La 22 de ani şi-a început cariera solo, iar în prezent, după aproape cinci decenii de experienţă în domeniul muzicii, are la activ peste 40 de albume. Este unul dintre cei mai de succes artişti din lume, fiind vândute peste 250 de mili­oane de copii ale albumelor lui. În 1994 a intrat în „Rock & Roll Hall of Fame”, iar în 1998, a fost numit cavaler. Este câştigător a cinci premii Grammy, iar single-ul „Candle in the Wind 1997″ este cel mai bine vândut din toate timpurile.

Elton John va cânta alături de formaţia sa începând cu ora 21.00. Biletele sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim şi sunt împărţite în şapte categorii, cel mai ieftin putând fi achiziţionat la preţul de 90 lei, iar cel mai scump la 650 lei.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă