8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalRobert Trump, fratele președintelui Statelor Unite, a decedat la vârsta de 71...

Robert Trump, fratele președintelui Statelor Unite, a decedat la vârsta de 71 de ani

Robert Trump avea 71 de ani, și fusese internat în stare gravă la New York, cu doar o zi înainte de deces fiind vizitat și de șeful administrației americane. Vestea morții fratelui președintelui a fost dată chiar de către Donald Trump, prin intermediul unui comunicat. „Vă împărtășesc, cu inima grea, vestea că minunatul meu frate, Robert, a murit în pace în această seară”, a spus Donald Trump într-o declarație. „Nu a fost doar fratele meu, ci mi-a fost și cel mai bun prieten. Ne va fi foarte dor de el, dar ne vom întâlni din nou. Amintirea lui va trăi în inima mea pentru totdeauna. Robert, te iubesc. Odihnește-te în pace!”, a fost anunțul președintelui american.
Cel mai tânăr dintre frații Trump a rămas aproape de președintele în vârstă de 74 de ani, în luna iunie deschizând un proces în numele familiei Trump, în încercarea de a opri, fără succes, publicarea unei cărți scrise de către nepoata președintelui, Mary.
Ambii oameni de afaceri consacrați, Robert și Donald au avut dintotdeauna personalități diametral opuse. Donald Trump obișnuia să își descrie fratele mai tânăr ca fiind „mult mai liniștit decât mine”, spunând, de asemenea, despre Robert, că este singura persoană din viața sa căreia i se adresează în mod frecvent cu particula ”dragul meu”.

Cine a fost Robert Stewart Trump, fratele cel mic al Președintelui SUA?

Robert Trump și-a început cariera pe Wall Street lucrând în finanțe corporative, dar ulterior s-a alăturat afacerii de familie, administrând participațiile imobiliare ale acesteia, în calitate de director executiv al Organizației Trump, perioadă în care s-a făcut remarcat prin atitudinea sa extrem de politicoasă și de amabilă față de angajați. “Pe perioada în care a lucrat pentru Organizația Trump, Robert a fost cunoscut sub numele de Trump cel Drăguț”, declara pentru The Associated Press Gwenda Blair, un biograf al familiei Trump.
Robert Stewart Trump s-a născut în 1948, cel mai tânăr dintre cei cinci copii ai dezvoltatorului imobiliar din New York, Fred Trump. Președintele, cu peste doi ani mai în vârstă decât Robert, a recunoscut public, în mod repetat, caracterul fratele său, elogiindu-i loialitatea și prezența retrasă.
“Cred că este greu pentru Robert să aibă un frate ca mine, dar el nu a spus niciodată nimic despre asta și suntem foarte apropiați”, a scris Donald Trump în bestseller-ul său din 1987, “The Art of the Deal”. “Robert se înțelege cu aproape toată lumea”, a adăugat actualul președinte american, “ceea ce este excelent pentru mine, deoarece uneori eu trebuie să fiu personajul negativ”.
În anii 80, Donald Trump l-a numit pe Robert Trump în postul de manager al unui nou cazinou în Atlantic City, numindu-l ca fiind perfect pentru job. Cu toate acestea, când noua afacere a canibalizat activitatea celorlalte cazinouri, Donald Trump l-a învinovățit fără prea multe regrete, pentru acest fapt, pe fratele său, fapt care a atras ieșirea din afacere a lui Robert Trump.
Absolvent al universității din Boston, Robert Trump a gestionat ulterior porțiunea din Brooklyn a imperiului imobiliar al tatălui rău, Fred Trump, vândut în cele din urmă.
Odată un nume obișnuit cu caractere aldine în paginile de socializare din Manhattan, Robert Trump a păstrat un profil social scăzut în ultimii ani, nefiind un ”producător de știri”, așa cum sunt numite în mod frecvent personajele aflate în vizorul media.
Înainte de a divorța de prima sa soție, Blaine Trump, cu mai bine de un deceniu în urmă, Robert Trump a fost activ pe circuitul de caritate Upper East Side din Manhattan, evitând apoi lumina reflectoarelor ,în timpul președinției fratelui său mai mare. La începutul lunii martie 2020, s-a căsătorit cu iubita sa, Ann Marie Pallan.
Fratele cel mai în vârstă al lui Donald Trump și tatăl Mariei, Fred Trump Jr., s-a luptat cu alcoolismul și au murit în 1981, la 43 de ani. Printre frații supraviețuitori ai președintelui se numără Elizabeth Trump Grau și Maryanne Trump Barry, judecătoare federală a unei instanțe de apel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă