10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalREUTERS: PIERDERILE DIN INVESTIŢII ÎN PETROL ALE BĂNCII CHINEI AR PUTEA ATINGE...

REUTERS: PIERDERILE DIN INVESTIŢII ÎN PETROL ALE BĂNCII CHINEI AR PUTEA ATINGE 1,3 MILIARDE DE DOLAR

Este posibil ca investitorii în retail să fi pierdut peste 9 miliarde de yuani (1,27 miliarde de dolari) din produsul brut petrolier comercializat de Banca Chinei, conform unui raport financiar Caixin citând surse oficiale.
 
Mai mult de 60.000 de investitori individuali au pierdut depozite în valoare de 4,2 miliarde de yuani, se arată în comunicat. O treime din totalul acestora au investit peste 50.000 de yuani fiecare.
Un purtător de cuvânt al Băncii Chinei a refuzat să comenteze raportul atunci când a fost contactat de Reuters.
„Bao” – petrolul brut al Băncii Chinei este vândut clienților individuali și este legat de contracte futures de petrol brut naționale și străine, inclusiv Brent și West Texas Intermediate (WTI).
Săptămâna trecută, Banca Chinei a oprit tranzacțiile după ce prețurile futures ale WTI au scăzut sub 0 dolari pentru prima dată, ajungând la minus 37,63 USD pe baril, în timp ce comercianții plăteau pentru a scăpa de petrolul lor.
Banca a deținut între 24.000 și 25.000 de poziții lungi, cu fiecare poziție echivalentul a 1.000 de barili, ceea ce a dus la o pierdere estimată de 5,8 miliarde de yuani, a spus Caixin.
Banca Chinei a transmis vinerea trecută că a fost „profund perturbată” de pierderile suferite de investitorii săi și a acuzat volatilitatea din piața mondială a petrolului provocată de pandemia coronavirusului.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă