Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Renault: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Administraţie după arestarea lui Carlos Ghosn

Renault a anunţat că "în cel mai scurt timp" va avea loc o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Administraţie, după arestarea directorului său general, Carlos Ghosn, acuzat în Japonia de încălcarea legislaţiei în domeniul financiar, transmit AP şi Reuters, citează Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

19.11.2018 - 19:18

Renault îşi va apăra interesele în cadrul alianţei sale cu Nissan, se arată într-un comunicat al companiei auto dat luni publicităţii.

Prezent la reuniunea Eurogrupului de la Bruxelles, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, le-a declarat jurnaliştilor că arestarea directorului general al Renault, Carlos Ghosn, şi iminenta lui demitere din Consiliul de Administraţie al Nissan nu reprezintă o ameninţare pentru stabilitatea sau supravieţuirea producătorului auto francez.

Guvernul de la Paris, în calitate de acţionar semnificativ al Renault, rămâne dedicat parteneriatului cu Nissan şi va decide în următoarele zile ce măsuri vor fi adoptate, a afirmat Bruno Le Maire.

El a refuzat să comenteze acuzaţiile privind încălcarea legislaţiei în domeniul financiar care i se aduc lui Ghosn, spunând că ar trebui să i se acorde prezumţia de nevinovăţie. De asemenea, ministrul francez de Finanţe nu a dorit să spună cine ar putea prelua conducerea Renault.

"Nu există temeri privind stabilitatea sau viitorul Renault" , a dat asigurări Le Maire.

Încă nu se ştie cum va afecta arestarea lui Ghosn structura alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi.

Luni, autorităţile franceze nu au dorit să precizeze dacă desfăşoară investigaţii similare privind remunerarea lui Ghosn de către Renault.

Un oficial al sindicatului de la Renault a salutat investigaţia demarată de autorităţile nipone privind salarizarea lui Carlos Ghosn şi a denunţat plăţile exorbitante de care a beneficiat acesta.

Ali Kaya, care conduce sindicatul CGT de a fabrica Renault din Flins (în apropierea Parisului), a afirmat că "cel mai şocant lucru este că aceşti oameni nu au fost arestaţi cu mult timp în urmă".

Puternicul sindicat CGT a cerut în repetate rândul plafonarea remuneraţiilor acordate directorilor generali.

Conform postului public de televiziune din Japonia (NHK) şi agenţiei de presă Kyodo, Ghosn a câştigat aproape zece miliarde de yeni (89 de milioane de dolari) în perioada 2010 - 2015, dar a declarat Fiscului doar cinci miliarde de yeni (44 de milioane de dolari) sau jumătate din suma primită.

Luni, acţiunile Renault au scăzut cu 14% la Bursa de la Paris. Titlurile Nissan încă nu au fost afectate, informaţiile privind problemele cu care se confruntă Ghosn apărând după închiderea pieţei bursiere din Japonia.

Nissan a organizat o conferinţă de presă la sediul său de la Yokohama, la periferia capitalei Tokyo, ocazie cu care a informat că preşedintele Consiliului de Administraţie, Carlos Ghosn, "timp de mai mulţi ani", a declarat la Fisc venituri inferioare valorii reale. Conform rezultatelor unei anchete interne, "au fost descoperite alte nereguli, precum utilizarea bunurilor companiei în scopuri personale", a informat grupul auto japonez, care a adăugat că va propune Consiliului de Administraţie demiterea lui Carlos Ghosn "în cel mai scurt timp posibil". Nissan a precizat că a furnizat informaţii procurorilor şi cooperează cu aceştia în cursul anchetei lor.

Statul francez are o participaţie de 15% în Renault, care, la rândul său, deţine o participaţie de 43,4% în Nissan.

Luni, postul public de televiziune din Japonia (NHK) anunţa că şeful alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, a fost arestat la Tokyo, fiind bănuit de încălcarea legislaţiei financiare". Informaţia a fost confirmată şi de cotidianul nipon Yomiuri.

În vârstă de 64 de ani, Carlos Ghosn este cel care a dus alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi în fruntea industriei auto mondiale, o reuşită care i-a adus o remuneraţie uneori contestată. Potrivit firmei de consultanţă Proxinvest, pentru diferitele sale poziţii în cadrul alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn a fost recompensat în 2017 cu 13 milioane de euro, dintre care 7,4 milioane euro le-a primit în calitate de CEO al Renault.

Aflat la conducerea grupului francez Renault din 2005, Carlos Ghosn a reuşit să câştige încrederea acţionarilor prin rezultatele pe care le-a obţinut, atât la Renault, cât şi la partenerul japonez Nissan.

"Un lider este înainte de toate cineva care generează performanţă", spunea Carlos Ghosn.

Comentarii

loading...