11.9 C
București
joi, 7 noiembrie 2024
AcasăInternaționalRelicvele lui Buddha au fost expuse în Mongolia

Relicvele lui Buddha au fost expuse în Mongolia

Sfintele moaște(relicvele) ale lui Buddha care au fost transportate cu avionul în Mongolia din India pentru a marca „Buddha Purnima” (aniversarea nașterii Domnului Buddha), au fost expuse marți la Mănăstirea Gandan din capitala Ulaanbaatar.

Cele patru relicve aduse de o delegație condusă de ministrul legii indian, Kiren Rijiju, au fost așezate în mănăstire în timpul unei ceremonii, potrivit Reuters.

Oameni îmbrăcați în ținute tradiționale și accesorii purtate pe cap au făcut o procesiune în timp ce devotații au făcut rugăciuni pentru a celebra ocazia.

Relicvele lui Buddha au fost aduse în Mongolia într-o înțelegere între autoritățile mongole și cele indiene

Președintele Parlamentului mongol, Gombojav Zandanshatar a mulțumit guvernului indian pentru că a adus relicvele lui Buddha în Mongolia.

Relicvele fac parte din 22 de antichități care au fost recuperate dintr-un sit din statul Bihar din estul Indiei, despre care se crede că este orașul Kapilvastu.

Cum poţi să te converteşti la budism în România

Într-o ţară în care 86% dintre cetăţenii ei s-au declarat, la recensământ, creştini-ortodocşi, câteva confesiuni budiste au început timid să -şi facă auzite învăţăturile în România. Cea mai radicală dintre confesiuni este cea reprezentată de preotul budist craiovean Adrian Josho Cârlea, care le cere simpatizanţilor să renunţe la creştinism, dacă doresc să devină membri.

Cele mai importante confesiuni budiste care au început să fie practicate şi în România sunt budismul Zen, budismul tibetan, al cărui lider este Dalai Lama, budismul Theravada şi budismul Jodo Shinshu. Dintre toate, singura confesiune care pretinde membrilor săi o ceremonie de convertire este cea reprezentată de preotul budist craiovean Adrian Josho Cârlea şi se numeşte Jodo Shinshu. Dacă budismul zen, cel tibetan şi Theravada sunt prezentate românilor drept o practică meditativă, care nu-ţi cere, în mod expres, să renunţi la religia în care ai crescut, pentru a le practica, preotul craiovean Jodo Shinshu este categoric : „Nu poţi fi budist şi creştin în acelaşi timp. Trebuie să alegi”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Fonduri masive pentru transportul public și 23 de locomotive noi

Guvernul anunță investiții în locomotive electrice și în infrastructura feroviară Ploiești-Focșani La începutul ședinței de Guvern, premierul Ciolacu a anunțat alocări de 1,2 miliarde de...

Între ecrane și rafturi, românii preferă experiența magazinelor fizice

Într-o epocă dominată de click-uri și coșuri virtuale, clasicele cumpărături din magazine rămân aproape de preferințele românilor În ultimii ani, comerțul online a cunoscut o...

Controversata campioană olimpică Imane Khelif caută dreptatea în instanță!

Imane Khelif, campioană olimpică la box la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a inițiat o acțiune în justiție împotriva publicației franceze Le Correspondant,...
Ultima oră
Pe aceeași temă