8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalRegina Marii Britanii a murit

Regina Marii Britanii a murit

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viață la vârsta de 96 de ani! Suverana britanică a murit în cursul zilei de joi, 8 septembrie, la castelul Balmoral din Scoția.

Regina a murit în pace  la Balmoral în această după-amiază.  Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine” – a postat Familia Regală pe Twitter.

Regina Elisabeta se afla sub supraveghere medicală, după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, scrie BBC. 

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial.

Ultimele apariții publice ale Reginei

Semn al unei tranziţii aflate în curs de desfăşurare, fiul ei cel mare, Prinţul Charles, moştenitorul coroanei, a înlocuit-o pe Regina Elisabeta a II-a cu ocazia tradiţionalului discurs anual al suveranului, ce marchează debutul unei noi sesiuni a Parlamentului de la Londra.

Prinţul Charles s-a aşezat pe tronul alocat consorţilor, folosit în trecut de tatăl lui, Prinţul Philip, decedat în 2021, la vârsta de 99 de ani.

A fost pentru prima dată în aproape 60 de ani şi pentru a treia oară în cei 70 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a când suverana a lipsit de la acest eveniment anual. Regina britanică şi-a delegat atribuţiile asociate acestui discurs doar de două ori: atunci când era însărcinată cu prinţii Andrew şi Edward, în 1959, respectiv în 1963.

Prinţul Charles o reprezenta deja de mai mulţi ani pe suverană în timpul vizitelor oficiale în străinătate.

Totuși, suverana Marii Britanii a avut mai multe apariţii surpriză. În luna mai, a inaugurat o linie de metrou care îi poartă numele, a asistat la un spectacol ecvestru şi s-a plimbat într-o maşinuţă de golf pe aleile celei mai mari expoziţii florale şi horticole din lume.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Edilul vrea să înoate contra curentului

Primarul localități Jupâneşti din județul Gorj a stârnit valuri de nemulțumire în rândul cetățenilor, după ce a anunțat planuri ambițioase pentru construcția unui...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă