18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalRegina Marii Britanii a murit

Regina Marii Britanii a murit

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viață la vârsta de 96 de ani! Suverana britanică a murit în cursul zilei de joi, 8 septembrie, la castelul Balmoral din Scoția.

Regina a murit în pace  la Balmoral în această după-amiază.  Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine” – a postat Familia Regală pe Twitter.

Regina Elisabeta se afla sub supraveghere medicală, după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, scrie BBC. 

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial.

Ultimele apariții publice ale Reginei

Semn al unei tranziţii aflate în curs de desfăşurare, fiul ei cel mare, Prinţul Charles, moştenitorul coroanei, a înlocuit-o pe Regina Elisabeta a II-a cu ocazia tradiţionalului discurs anual al suveranului, ce marchează debutul unei noi sesiuni a Parlamentului de la Londra.

Prinţul Charles s-a aşezat pe tronul alocat consorţilor, folosit în trecut de tatăl lui, Prinţul Philip, decedat în 2021, la vârsta de 99 de ani.

A fost pentru prima dată în aproape 60 de ani şi pentru a treia oară în cei 70 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a când suverana a lipsit de la acest eveniment anual. Regina britanică şi-a delegat atribuţiile asociate acestui discurs doar de două ori: atunci când era însărcinată cu prinţii Andrew şi Edward, în 1959, respectiv în 1963.

Prinţul Charles o reprezenta deja de mai mulţi ani pe suverană în timpul vizitelor oficiale în străinătate.

Totuși, suverana Marii Britanii a avut mai multe apariţii surpriză. În luna mai, a inaugurat o linie de metrou care îi poartă numele, a asistat la un spectacol ecvestru şi s-a plimbat într-o maşinuţă de golf pe aleile celei mai mari expoziţii florale şi horticole din lume.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă