14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalRegina Elisabeta a II-a a murit. Prințul Charles preia tronul

Regina Elisabeta a II-a a murit. Prințul Charles preia tronul

Regina Elisabeta a II-a a murit, a anunțat joi Palatul Buckingham. Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani pe tron. Ea este urmată de fiul ei cel mai mare și moștenitorul ei, Prințul de Wales, care devine regele Carol al III-lea.

Moartea Majestății vine după una dintre cele mai semnificative perioade ale domniei sale, în care ea a adunat națiunea în timpul pandemiei de coronavirus și a simțit afecțiunea poporului ei în timp ce s-a întors la viața publică după moartea iubitului ei prinț Philip și a sărbătorit-o. Anul jubiliar de platină.

Ce urmează?

În toată țara, steagurile sindicatelor vor fi coborâte, slujbele bisericești și cărți de condoleanțe vor fi oferite membrilor publicului pentru a-și aduce omagiul în timpul celei mai seismice schimbări instituționale din cea mai mare parte a vieții lor. N

Numeroșii admiratori ai Majestății Sale sunt așteptați să fie bineveniți pentru a-și comemora viața în următoarele 10 zile, în timpul unei înmormântări la Westminster Hall, a unei funeralii la Westminster Abbey și a unei procesiuni ceremoniale spectaculoase către locul ei de odihnă final la Capela St George, Windsor.

Palatul Buckingham va elibera aranjamentele oficiale pentru înmormântare în zilele următoare, după ce acestea au fost semnate de noul rege.

O nouă eră începe sub regele Carol

În timp ce națiunea o plânge pe regina, aceasta va marca și începutul unei noi domnii, pe măsură ce începe o nouă eră a monarhiei sub regele Carol.

Consiliul de Aderare se va reuni acum la Palatul St James pentru a conveni asupra proclamației oficiale a noului rege, care va fi anunțată publicului de la un balcon din Curtea de culoare a Palatului. Charles este de așteptat să fie prezent la întâlnire pentru a depune un jurământ religios, în ceea ce se așteaptă să fie pentru prima dată când ceremonia istorică este televizată în direct.

Ea va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai mari suverani ai națiunii, după ce a condus țara prin Războiul Rece, a dat sfaturi celor 15 prim-miniștri și a transformat Commonwealth-ul într-o organizație a cărei membri a crescut de-a lungul domniei sale.

După ce a traversat vremuri dificile pentru familia regală, afecțiunea și loialitatea pentru ea au fost la cote maxime în ultimii ei ani, în care a fost privită ca bunica națiunii și un far al stabilității. La fel ca mama ei, regina Elisabeta, care a trăit până la vârsta de 101 de ani, regina s-a bucurat de o sănătate atât de bună de-a lungul vieții, încât rareori a ratat vreun angajament public.

Abia la vârsta de 95 de ani a fost obligată să ia o pauză prelungită de la angajamentele regale timp de aproape o lună, pe fondul măsurilor de precauție pentru sănătate.

Regina Elisabeta a II-a a ratat o serie de evenimente cheie, inclusiv slujba de Duminica Pomenirii de la Cenotaful din Whitehall și slujba bisericii de Duminica Paștelui. Pe măsură ce au apărut detalii că mobilitatea ei se dovedește a fi o problemă, Palatul a spus că prezența Reginei la evenimentele Jubileului va fi confirmată doar în ziua respectivă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Salteaua ortopedică – tu știi ce proprietăți și beneficii are? 

De câte ori ți s-a întâmplat să te trezești dimineața apatic, lipsit de energie, ba chiar mai obosit decât erai înainte de somn? Pe...

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...

Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil, pe care trebuia...
Ultima oră
Pe aceeași temă