23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalRecomadările zilei la TIFF

Recomadările zilei la TIFF

După un weekend plin, cu mii de spectatori la proiecțiile în aer liber din Piața Unirii și Castelul Banffy de la Bonțida, o premieră mondială, „Aventurile lui Nelly”, parțial filmată la Sibiu, care a adus sute de copii la Cinema Florin Piersic, documentarul „Mr.Gaga“, despre unul dintre cei mai mari coregrafi ai lumii, Ohad Naharin, și primele concerte, TIFF continuă.

Vor avea loc evenimente speciale, proiecții ale filmelor din competiție, dezbateri și întâlniri în cadrul TIFF Industry. Cine-concertele „Patimile Ioanei d’Arc“ din Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime“ și „A Hawk and a Hacksaw”, cu „Umbrele strămoșilor uitați“, al lui Sergei Paradjanov, premiera mondială a filmului „Două Lozuri“ în Parcul de Sculpturi Arkhai de la Vlaha, și mult-așteptatul concert al acordeonistului Kimmo Pohjonen sunt câteva dintre highlight-urile începutului de săptămână la TIFF.

Azi, de la ora 17.00, la TIFF Lounge, în Piaţa Unirii, actorul Levente Molnar va vorbi despre experiența sa la filmul „Son of Saul”, premiat cu Oscar pentru Cel mai bun film străin, iar miercuri, 1 iunie, Tudor Giurgiu, președintele TIFF, va răspunde curiozităților publicului despre organizarea celui mai mare festival de film din România.

Tot azi, ora 18.30, la Cercul Militar, clujenii vor degusta noul concept TIFF, Culinary Cinema, care propune vizionarea documentarului „Noma: My Perfect Storm”, urmat de o cină preparată la Colin’s Gastro Pub de chef D’Artagnan. De la 20.00, la Casa de Cultură a Studenților, A Hawk and a Hacksaw vor acompania live, cu muzică originală, celebrul film din 1964 al regizorului ucrainean Sergei Paradjanov, „Umbrele strămoșilor uitați”, unul dintre puținele filme din lume vorbite în limba huțulilor.

Iar de la ora 21.45, spectatorii pot urmări în premieră mondială filmul românesc „Două Lozuri”, regia  Paul Negoescu în peisajul spectaculos de la Arkhai Sculpture Park de la Vlaha. Regizorul și actorii se vor întâlni după proiecţie cu publicul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă