Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Rapperul american Meek Mill, eliberat condiţionat, după o intensă mobilizare

Rapperul american Meek Mill a fost eliberat condiţionat şi a ieşit din închisoare marţi după ce anterior fusese condamnat la detenţie fără posibilitatea de a beneficia de eliberare condiţionată, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2018 - 12:38

Această decizie a generat proteste virulente şi a alimentat dezbaterea despre prejudecăţile rasiste ale anumitor legi din SUA.

Curtea Supremă din Pennsylvania a dispus eliberarea pe cauţiune a artistului de 30 de ani.

Rapperul fusese condamnat în luna noiembrie de către judecătoarea Genece E. Brinkley la patru ani de închisoare, fără posibilitatea de eliberare condiţionată, într-un caz datând din anii adolescenţei sale. Artistul fusese imediat închis, deoarece judecătoarea a estimat că rapperul nu a respectat condiţiile menţinerii sale în libertate, în special prin faptul că şi-a programat concerte.

Crescut de mama sa în Philadelphia, după ce tatăl său a fost ucis, artistul, pe numele său real Robert Williams, fusese eliberat condiţionat după o arestare în 2008 pentru posesie de narcotice şi arme de foc.

În hotărârea sa, Curtea Supremă din Pennsylvania a dat instanţei 60 de zile pentru a-şi revizui decizia.

La plecarea din închisoare, Meek Mill le-a mulţumit fanilor şi procurorului din Philadelphia care nu a cerut o sentinţă fără posibilitatea eliberării condiţionate la procesul său.

Multe celebrităţi l-au susţinut pe Meek Mill, denunţând sistemul judiciar şi penitenciar american. Într-un editorial publicat în New York Times, mogulul hip-hop Jay-Z sublinia că "ceea ce se întâmplă cu Meek Mill arată modul în care justiţia noastră întinde capcane şi hărţuieşte de sute de mii de persoane de culoare în fiecare an".

Cel puţin 61.250 de persoane sunt reţinute Statele Unite pentru încălcări minore ale condiţiilor de eliberare condiţionată, potrivit unui sondaj recent realizat de organizaţia nonprofit americană The Marshall Project.

Comentarii

loading...