14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalRammstein, cap de afiş

Rammstein, cap de afiş

Pe scena Festivalului Rock The City 2013 de pe 27 şi 28 iulie,la Complexul Romexpo din Capitală, vor urca nume de referinţă ale rock-ului internaţional, capul de afiş fiind Rammstein.

Trupe din România, Austria şi Germania cu greutate în heavy-metal vor concerta în acest weekend la Bucureşti, nemţii de Rammstein urmând a încheia cele două zile de festival.

Till Lindemann (voce), Richard Kruspe-Bernstein (chitară), Paul Landers (ex. Heiko Hirsch – chitară armonică), Oliver “Ollie” Riedel (chitară bass), Cristoph „Doom“ Schneider (tobe) şi Christian „Flake“ Lorenz (sintetizator) sunt cei şase fantastici de la Rammstein care, la trei ani de la prima prezenţă pe scena bucureşteană, vor încerca din nou să uimească publicul de la noi. Rockerii germani vor sosi de la Sofia, vor concerta la Bucureşti, după care vor pleca spre Germania, unde vor cânta la celebrul festival de la Waken.

Din playlistul spectacolului bucu­­reştean nu vor lipsi piesele „Mutter“, „Du hast“ sau „Rammstein“, dar toată lumea aşteaptă cu înfrigurare surprizele pregătite de artişti, incredibilele efecte pirotehnice.

Trupa de deschidere a festivalului, Goodbye to Gravity care va urca pe scenă pe 27 iulie, este o formaţie cu experienţă în ţară şi străinatate. Vor urma austrie­cii de la Boon, cunoscuţi publicului nostru de la ediţia din 2011 a festivalului, stilul lor metal şi hard-rock punk având deja o serie de fani în România.

Va urma show-ul extrem de aşteptat al celor de la Rezident Ex, supergrupul format recent din muzicieni de top din România, Germania, Franţa şi Australia, care toamna trecută a concertat în premieră în Capitală. Cu Kempes, fostul solist vocal al formaţiei Cargo în prim plan, Rezident Ex promite un spectacol de zile mari.

O surpriză frumoasă oferită de organizatorii Rock The City 2013, adică Marcel Avram şi East European Events, în colaborare cu D&D East Entertainment, a fost mutarea recitalului trupei norvegiene Enslaved în prima zi de festival. Nordicii au pregătit un recital prelungit, spre marea bucurie a iubitorilor de progressive black metal de la noi.

Prima zi a festivalului se va încheia cu concertul trupei germane Heaven Shall Burn, prezentă şi la ediţia de anul trecut.

A doua zi a festivalului Rock The City 2013 va debuta cu Pshychogod, o trupă românească cu un sound-metal agresiv, dar în acelaşi timp modern, care îmbină stiluri ca hardcore, death şi black-metal sau industrial. Urmează apoi White Walls, o trupă de progressive-metal din Constanţa, apreciată pe piaţa rock din România, după lansarea LP-ului de debut intitulat „Mad Man Circus“, şi pentru prestaţia antrenantă de pe scenă.

Extrem de aşteptate sunt şi trupele care vor urca pe scenă în deschiderea celor de la Rammstein. Mai întâi îşi vor face apariţia americanii de la Trivium, trupa de heavy-metal din Orlando, Florida, nu demult câştigătoare a premiului Best Live Band oferit de cunoscuta revistă Metal Hammer, pentru ca mai apoi să concerteze galezii de la Bullet For My Valentine, considerată cea mai spectaculoasă trupă metalcore din lume, prezentă în premieră la Bucureşti.

Din păcate, trupa americană Spineshank a fost nevoită să-şi anuleze întreg turneul european şi nu va putea participa la această ediţie a Rock The City.

 

Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă