25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalRacoviceanu şi Chirieac: Clubul Român de Presă este hârtie igienică (stenogramă)

Racoviceanu şi Chirieac: Clubul Român de Presă este hârtie igienică (stenogramă)

Ziariştii Bogdan Chirieac şi Alecu Racoviceanu sunt protagoniştii unei înregistrări realizate în dosarul ALRO.În înregistrarea din 2008, Racoviceanu, fostul director al ziarului Gardianul, susţine că e urmărit de o Volgă neagră şi îi cere lui Chirieac să îl ajute să afle identitatea celor care îl supraveghează, potrivit site-ului ancheteonline.ro, preluat de Realitatea TV.

Racoviceanu spune că pe urmele lui sunt nişte evrei şi ţiganii „care de 35 de ani îmi ştiu fiecare colţ, fiecare rudă”. O tranzacţie imobiliară pare a fi cauza „agresiunii”.

Chirieac lansează o tactică de devoalare a filajului apelul la breaslă:

Chirieac: Stai puţin, domnule, dar asta-i chiar o chestie! Zău, Alecu, dă-o în ziar şi dă o chestie la Clubul Român de Presă, mâncaţi-aş.

Alecu: Clubul Român de Presă? Ăsta-i hărtie igienică.

Chirieac: Domnule, categoric este o hârtie igienică, n-am nicio îndoială, dar formal poţi face o referire apoi vizavi de CRP. Dar chestiile astea cum să spun, practic se urmăreşte un gazetar într-o chestie, că deja văd că e amestecată miliţie, procuratură, e altceva aicea. Nu mai este de un ţigan şi un evreu care nu ştiu ce fac ei. Deci astea sunt deja alte chestii. Deci dă povestea în ziar.

Alecu: Nu e bine să dau în ziar. Nu e bine, trebuie să mai aştept câteva zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă