13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalProtestul camionagiilor canadieni continuă. Ottawa a intat în stare de urgență

Protestul camionagiilor canadieni continuă. Ottawa a intat în stare de urgență

Protestul camionagiilor canadieni continuă. Ottawa a declarat duminică stare de urgență, după ce protestele camionagiilor împotriva vaccinării anti Covid au intrat în a 10-a zi. Între timp, Guvernul a spus clar și răspicat că nu se pune problema renunțării la campania de vaccinare. 

Convoiul pentru libertate” a început ca o mișcare împotriva cerințelor canadiane privind vaccinul pentru camionagiii transfrontalieri. În scurt timp, s-a transformat într-un protest mult mai amplu împotriva măsurilor de sănătate publică și a guvernului condus de premierul Justin Trudeau.

Protestatarii au blocat centrul orașului Ottawa în ultimele nouă zile, unii participanți fluturând steaguri confederate sau naziste, iar unii spunând că vor să dizolve guvernul Canadei.

Protestul camionagiilor canadieni continuă, în timp locuitorii sunt din ce în ce mai nemulțumiți și chiar furioși și acuză poliția de atitudine pasivă.

Duminică, poliția din Ottawa a reușit să respingă valul de protestatari și a ridicat noi baricade. Reprezentanții poliției au declarat că autoritățile au început colectarea de date și probe care vor fi, ulterior, folosite în dosarele de urmărire penală.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă