14.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalProtestele continuă în Rusia: Siberia se revoltă și ea

Protestele continuă în Rusia: Siberia se revoltă și ea

Protestele continuă în Rusia, iar Siberia este noua regiune care se revoltă și ea după deciziile lui Vladimir Putin ce vizează mobilizarea parțială pentru conflictul din Ucraina.

“Mai bine să primești o amendă sau câteva zile de arest, decât să obții o înmormântare” – este mesajul trimis pe reţelele de socializare de activiștii ruşi care cheamă cetățenii la proteste în toată Rusia în această seară.

Rapoartele din Sankt Petersburg din această după-amiază susțin că presoanele arestate pentru că au participat la un miting împotriva mobilizării lui Vladimir Putin au umplut un autobuz plin, arată Sky News .

De asemenea, martorii spun că au fost folosite “pistoale paralizante” și “bastoane” – iar printre cei arestați se numără și adolescenți.

Ultimele informații au fost lansate de către proiectul media rusesc independent privind drepturile omului OVD-Info, potrivit antena3.ro.

Aceeași sursă susține că cel puțin 235 de persoane au fost reținute până în prezent.

Poliția rusă a fost fotografiată în timp ce reținea sâmbătă persoane care participau la mitinguri la Moscova.

Sâmbătă au avut loc proteste în Sankt Petersburg, Novosibirsk și Tomsk, în Siberia, și se crede că peste 100 de persoane au fost arestate.

Update 17:00 Şi în Siberia izbucnesc proteste în urma mobilizării

Proteste au avut loc sâmbătă la Novosibirsk, în Siberia, ca răspuns la mobilizarea parțială anunțată de președintele rus Vladimir Putin, relatează Sky News.

Protestele continuă în Rusia, iar Siberia este noua regiune unde se iese în stradă în încercarea de a opri planul lui Putin

Cel puțin 300.000 de oameni vor fi chemați să lupte în Ucraina, iar fotografii de la Moscova arată oameni care își iau rămas bun de la familiile lor.

Oamenii s-au adunat sâmbătă în mai multe orașe din Rusia ca răspuns la această veste.

Între timp, mii de oameni fug din Rusia – cu temeri tot mai mari legate de o recrutare mai largă.

Se pare că aproape 100 de persoane au fost reținute în timpul protestelor de până acum, inclusiv 59 în Novosibirsk și 10 în Tomsk.

Este din nou alertă în Rusia, a mai rămas o oră până la noile proteste.

În plin proces de recrutare ordonat de Putin şi în timpul aşa ziselor referendumuri din Ucraina, rușii se revoltă.

La primul lor îndemn, de joi, au răspuns mii de oameni, iar imaginile cu ciocnirile între protestatari şi forţele de securitate s-au viralizat pe internet.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă