17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInternaționalProgramul teatrului In Culise in perioada 19-25 Aprilie

Programul teatrului In Culise in perioada 19-25 Aprilie

În perioada 19-25 Aprilie, actorii de la Teatrul In Culise au pregătit o serie de spectacole interesante.

VINERI, 19 Aprilie

ORA 20:00

SEARA SCRIITORILOR ANONIMI

Intrare liberă

Seara Scriitorilor Anonimi este un proiect de suflet… pentru suflete, menit să aducă împreună persoane pasionate de scris, cititori şi ascultători boemi, în faţa unei ceşti de ceai, îndulcită cu voci celebre precum: Etta James, Muddy Waters, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Frank Sinatra, Doris Day, Peggy Lee şi mulţi alţii.

Vor citi: Anca Duma, Camelia Capitanu, Laura Moisiu, Gabriela Chiscari, Carla Alina Buleanu.

Speech motivaţional: Carmen Meera – Coach & Life Designer.

Concert: Alexandra Uşurelu acompaniată de Bobby Stoica (pian).

SAMBATA, 20 Aprilie

ORA 19:00

TREI PIESE SCURTE FĂRĂ SEX (tragicomedie 18+)

Texte: Rodrigo Garcia – Lucru; Theo Herghelegiu – O seară cu BG; Aldo Nicolaj – Actorul

Cu: Ionuţ Iftimiciuc, Alexandru Minculescu, Alex Vlad

Regia: Cristian Bajora

Durata: 2 h

Preţ bilet: 22.5 lei

Trei – pentru că e cu trei actori
Piese – pentru că sunt texte de teatru
Scrute – pentru că nu sunt lungi
Fără sex – pentru că nu sunt despre sex
(deşi e greu să vorbeşti sau să faci ceva timp de 2 ore fără să aminteşti despre asta)

O experienţă marca În Culise, un spectacol care foloseşte întreg spaţiul din
Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 – un spectacol despre tine, despre noi, despre viaţă, despre nimicul din jurul nostru, despre lucrurile frumoase, despre lucruri urâte, despre actori, despre desene animate, despre McDonald’s şi hamburgeri, despre pistoale şi clovni.

Un spectacol greu de suportat pentru orice spectator chinuit de complexe şi preconcepţii, dar, aşa cum spune actorul Ionuţ Iftimiciuc – Teatrul nu e pentru toată lumea – cu atât mai puţin teatrul independent, teatrul care are misiunea de a transmite un mesaj – un strigăt.
O tragicomedie – pentru că vei râde (chiar dacă amar), Trei Piese Scurte Fără Sex este un spectacol complet care va aduce publicul spectator în stări şi gânduri unice – va problematiza şi va explica, va da răspunsuri şi va întreba – un produs cultural de certă valoare.
Interzis sub 18 ani – limbaj groaznic.

ORA 22:00

STAND UP COMEDY cu ARISTOCRAŢII

Preţ bilet: 20 lei

DUMINICA, 21 Aprilie

ORA 20:00

CUM AM DRESAT UN MELC PE SÂNII TĂI – romantic, poetic

De Matei Vişniec

Cu: Diana Giubernea şi Viorel Ivanciuc

Regia: Mona Gavrilaş

Durata: 1h

Preţ bilet: 25 lei

Spectacolul urmăreşte destinul celor două personaje – EL ŞI EA. Eternul EL si etrenă Ea. O poveste de dragoste aparte, nemaiîntâlnită şi totuşi foarte cunoscută nouă. Asta face ca textul să fie cu totul şi cu totul aparte. Ne regăsim toţi în textul jucăuş al lui Matei Vişniec. O abordare inedită a relaţiilor umane, o redescoperire a sufletului uman totodată. O bucurie imensă.

Spectacolul este o intospecţie a sufletului, a relaţiilor, a sentimentelor. (ca şi cum ai sonda aerul). Spectacolul e romantic, poetic, viu, adevărat. VISUL şi VISAREA ocupă un loc extrem de important. Suntem parcă mai putrnici şi mai curajoşi dacă avem puterea de a visa. Şi asta a făcut şi Vişniec cu acest text, absolut remarcabil. Spectacolul este plin de o poezie specială în care umorul fin are un rol foarte important şi dinamizeaza personajele. DUBLUL din noi este practic tema spectacolului. Nu suntem singuri, mereu e altcineva în noi. În corpul şi mintea noastra mai este cel puţin o persoană, care este de fapt în visele noastre. Practic o altă lume, poate mai frumoasă, poate mai armonioasă, poate mai bună. O altă lume în care suntem LIBERI şi FERICIŢI, în care suntem aşa cum ne-a făcut universul. Poarta spre visare e mereu deschisă în acest spectacol şi astfel şi speranţa, spre frumos, armonie şi iubire. Visul e poarta noastră spre libertate şi doar cei curajoşi lasă poarta deschisă. Noi am deschis-o şi sperăm să intre cât mai mulţi doritori pe ea.

LUNI, 22 Aprilie

MARTI, 23 Aprilie

ORA 20:00

MONOLOAGELE VAGINULUI

După: Eve Ensler

Cu: Diana Giubernea

Regia Mona Gavrilaş

Durata: 1h

Preţ bilet: 25 lei

Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaş a stârnit interesul publicului din toată ţara, care a vrut să îl vadă şi să îl revadă. Această adaptare românească a unui text american celebru şi controversat la vremea apariţiei sale, are câteva atuuri: subiectul abordat – universul feminin, cu emoţiile şi trăirile specifice, viziunea regizorală care nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul, care devine parte integrantă în spectacol şi, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea, care se insinuează ca o şerpoaică, reuşind să îşi schimbe identitatea, să călătorească în timp şi în spaţiu, împreună cu toţi cei din sală.

MIERCURI, 24 Aprilie

ORA 20:00

FRUMOASA CĂLĂTORIE A URŞILOR PANDA POVESTITĂ DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITĂ LA FRANKFURTH – romantic, filosofic

De Matei Vişniec

Cu: Cosmina Soare, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Laura Marin, Alexandru Banciu, Bogdan Stanciu

La saxofon: Sofian Miron

Durata: 1h15

Preţ bilet: 22,5 lei

“Cãlãtoria urşilor panda reprezintã înseşi vietile lor trãite pânã la punctul terminus. Viaţa este privitã ca „vis al morţii”, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, cãtre atingerea ataraxiei. Cãlãtoria urşilor panda trimite cu gândul la cãlãtoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din „La Tigãnci”. Totodatã ea reprezintã proiecţia unui nou început, un nou „ab origo”, punctul iniţial al unei noi vieţi. Şi astfel nimic nu se pierde, totul se transformã, cãci totul este un ciclu neîntrerupt de momente repetabile. Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat.

Parcurgerea celor nouã nopţi poate echivala cu coborârea celor 9 trepte ezoterice. Coborârea acestora fãrã a cãdea înseamnã a-şi fi ţinut în frâu simţurile. Nouã este şi cifra care, corespunzând celor 9 deschideri ale omului, simbolizeazã cãile acestuia de comunicare cu lumea. Existã astfel credinţa celor nouã ceruri sau nouã etape pe care trebuie sã le parcurgã sufletul pentru a dobândi pacea vesnicã.” (Irninis Miricioiu – prefata la volumul semnat Matei Visniec – Frumoasa cãlãtorie a urşilor panda povestitã de un saxofonist care avea o iubitã la Frankfurt).

JOI, 25 Aprilie

ORA 20:00

IMAGINEAZĂ-ŢI CĂ EŞTI DUMNEZEU – comedie

După texte de Matei Vişniec
Cu: Ştefan Nistor, Florin Frăţilă. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmuş, Ionuţ Iftimiciuc
R: Cristian Bajora
Durata: 1h30

Preţ bilet: 22.5 lei

Primul spectacol produs şi montat în spiritul şi urmărind misiunea Teatrului În Culise, având în distribuţie actori tineri, foarte înzestraţi şi curajoşi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vişniec, Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu propune o altfel de experienţă pentru spectatori. Aceştia vor putea vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranţă şocant şi intrigant.
Spectacolul vorbeşte despre iubire, despre absurdul din vieţile noastre, despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaţii, despre România, despre teatru, şi reuşeşte să atingă şi să lovească, făra să plictisească niciun moment, prejudecăţi şi idei periculos de amintit.

 

Cele mai citite

Miting organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA organizează miting de protest, joi, 30 mai, între orele 11 și 13, împotriva: Promovării de către Guvernul...

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...

Detergenții naturali în comparație cu cei clasici, pot fi la fel de eficienți?

Este interesant de observat cum a crescut în ultimul timp interesul pentru produsele organice de...
Ultima oră
Pe aceeași temă