Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preţurile petrolului scad din cauza riscurilor privind cererea

Preţurile petrolului sunt în scădere, vineri, din cauza riscurilor economice care pot influenţa negativ cererea şi a atenuării îngrijorării legată de livrările Arabiei Saudite, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.09.2019 - 10:31

Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) a anunţat vineri că ar putea reduce estimărle referitoare la creşterea cererii de petrol la nivel mondial, pentru 2019 şi 2020, dacă economia globală va încetini în continuare.

”Va depinde de economia mondială. Dacă economia mondială va încetini, existând deja unele semne, am putea reduce aşteptările referitoare la cererea de petrol”, a declarat directorul general al AIE, Fatih Birol.

În China, a doua mare economie a lumii şi cel mai mare importator de ţiţei, companiile industriale au raportat scăderea profiturilor în august, o inversare a creşterii consemnate în iulie, din cauza cererii interne slabe şi a războiului comercial cu Statele Unite.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, este în declin cu 0,9% faţă de închiderea de joi, la 62,19 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 0,5%, la 56,11 dolari pe baril.

Reluarea rapidă a producţiei de petrol în Arabia Saudită, la mai puţin de două săptămâni de la atacurile din 14 septembrie împotriva instalaţiilor majore de producţie, a redus primele de risc şi a determinat scăderea preţurilor, potrivit analiştilor.

Comentarii