12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele Mongoliei şi alţi oficiali au fost plasaţi în carantină

Preşedintele Mongoliei şi alţi oficiali au fost plasaţi în carantină

Battulga este primul şef de stat care vizitează China de când aici au fost implementate măsuri stricte, începând cu luna ianuarie, în încercarea de a stopa răspândirea Covid-19.

El a ajuns la Beijing cu ministrul de Externe, Tsogtbaatar Damdin, şi alţi oficiali ai Guvernului. Delegaţia s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping şi prim-ministrul Li Keqiang.

Agenţia de presă Montsame a scris că delegaţia a fost plasată în carantină imediat ce a revenit în Mongolia, ca măsură de precauţie. Până pe 28 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume, aminteşte News.ro.

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 50 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 600 de cazuri confirmate. Numărul deceselor la nivel global a depăşit 2.810.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă