Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jean Claude Juncker (Foto: FreshNews24)

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar dori Anglia înapoi în UE, după Brexit

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat miercuri la Strasbourg că ar dori ca Marea Britanie să revină în Uniunea Europeană după Brexit, chiar dacă această propunere 'agasează' Londra, relatează AFP citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.01.2018 - 20:17

''Chiar dacă britanicii pleacă potrivit Articolului 50 (din Tratatul de la Lisabona), există şi Articolul 49, care autorizează o nouă aderare, ceea ce aş dori, desigur'', a declarat Juncker în faţa Parlamentului European, reunit în sesiune plenară.

Este a doua oară în decurs de două zile când Juncker se adresează astfel britanicilor, după o intervenţie avută marţi, alături de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, tot în faţa eurodeputaţilor.

''Ieri (marţi), eu şi dl Tusk le-am întins încă o dată mâna şi am spus guvernului britanic că, în cazul în care ar vrea să urmeze o altă cale decât Brexit-ul, suntem gata să discutăm despre acest lucru'', a explicat Juncker.

''Am remarcat că a existat o reacţie din partea Londrei, aproape agasată, la această propunere'', a mai spus şeful executivului comunitar.

Juncker şi-a exprimat dorinţa privind existenţa unor relaţii ''rezonabile'' cu guvernul britanic pe parcursul negocierilor privind Brexit-ul: ''Mi-ar plăcea, desigur, să avem relaţii rezonabile şi ca noi să nu încercăm să ne punem unul pe celălalt de fiecare dată în afara jocului''.

''Pentru mine, ieşirea Regatului Unit este o catastrofă, un eşec pe care trebuie să ni-l asumăm cu toţii'', şi-a exprimat el regretul, adăugând că Brexit-ul duce la o situaţie din care pierd ambele părţi.

Comentarii

loading...