9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar dori Anglia înapoi în UE, după...

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar dori Anglia înapoi în UE, după Brexit

”Chiar dacă britanicii pleacă potrivit Articolului 50 (din Tratatul de la Lisabona), există şi Articolul 49, care autorizează o nouă aderare, ceea ce aş dori, desigur”, a declarat Juncker în faţa Parlamentului European, reunit în sesiune plenară.

Este a doua oară în decurs de două zile când Juncker se adresează astfel britanicilor, după o intervenţie avută marţi, alături de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, tot în faţa eurodeputaţilor.

”Ieri (marţi), eu şi dl Tusk le-am întins încă o dată mâna şi am spus guvernului britanic că, în cazul în care ar vrea să urmeze o altă cale decât Brexit-ul, suntem gata să discutăm despre acest lucru”, a explicat Juncker.

”Am remarcat că a existat o reacţie din partea Londrei, aproape agasată, la această propunere”, a mai spus şeful executivului comunitar.

Juncker şi-a exprimat dorinţa privind existenţa unor relaţii ”rezonabile” cu guvernul britanic pe parcursul negocierilor privind Brexit-ul: ”Mi-ar plăcea, desigur, să avem relaţii rezonabile şi ca noi să nu încercăm să ne punem unul pe celălalt de fiecare dată în afara jocului”.

”Pentru mine, ieşirea Regatului Unit este o catastrofă, un eşec pe care trebuie să ni-l asumăm cu toţii”, şi-a exprimat el regretul, adăugând că Brexit-ul duce la o situaţie din care pierd ambele părţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă