25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalPremierul ungar Viktor Orban a fost reales la conducerea Fidesz

Premierul ungar Viktor Orban a fost reales la conducerea Fidesz

La al 28-lea congres al partidului de guvernământ din Ungaria, au fost reconfirmaţi în funcţii vicepreşedinţii Katalin Novak, Gabor Kubatov şi Szilard Nemeth, iar Lajos Kosa a fost ales în conducere în locul lui Gergely Gulyaş, şeful cancelariei prim-ministrului.

Congresul Fidesz de la Budapesta are loc cu două săptămâni înaintea alegerilor locale programate în Ungaria pe 13 octombrie.

Duminică, într-un discurs în faţa colegilor de partid, Orban a afirmat că Ungaria va rămâne în Uniunea Europeană, care trebuie însă să ajungă la un compromis între est şi vest. Liderul Fidesz a susţinut că ţara sa “nu mai este singură în arenă, ci parte a unei coloane de polonezi, cehi şi slovaci”, iar după alegerile parlamentare anticipate, acestora li s-ar putea alătura şi austriecii.

Cele mai citite

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă