17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremierul Noii Zeelande, se pregăteşte să-şi reia prerogativele

Premierul Noii Zeelande, se pregăteşte să-şi reia prerogativele

Ardern, în vârstă de 38 de ani, îşi va relua prerogativele de premier în momentul în care prim-ministrul în exerciţiu, Winston Peters, va părăsi ţara pentru a participa la forumul Asociaţiei naţiunilor din sud-estul Asiei (ASEAN), desfăşurat la Singapore.

”Premierul îşi va relua activitatea din momentul în care avionul meu va decola la miezul nopţii de miercuri”, a precizat luni Peters pentru presă.

Duminică, Ardern a povestit, prin intermediul reţelelor de socializare, că familia sa ”se descurcă foarte, foarte bine”, deşi nu au ”nicio activitate zilnică despre care ar putea vorbi”.

”Stau aici, îmi petrec duminica aşa cum îmi petrec duminicile de obicei, cu câteva schimbări”, le-a spus aceasta persoanelor care o urmăresc în mediul online.

”În plus, fac mai multe activităţi în acelaşi timp, împing leagănul în timp ce îmi citesc ziarele, ca toţi părinţii pe care i-am întâlnit, aşa că le trimit tuturor admiraţia mea”, a mai spus aceasta.

”O să mă pun imediat pe treabă, aşa cum ştiu că se aşteaptă toată lumea”, a spus premierul într-un videoclip publicat pe Facebook în care apare legănând pătuţul bebeluşului.

Partenerul ei, Clarke Gayford, prezentatorul unei emisiuni de pescuit, se va ocupa de copil şi va fi în concediu de paternitate după ce Ardern se întoarce la muncă.

Ardern a aflat că este însărcinată cu primul său copil cu doar câteva zile înainte de depunerea jurământului pentru funcţia de prim-ministru, în luna octombrie a anului trecut. Cei doi părinţi au anunţat public sarcina în ianuarie.

Jacinda Ardern este cea de-a doua şefă a unui guvern care naşte în timpul mandatului, după pakistaneza Benazir Bhutto, în 1990.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă