Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Boris Johnson a dezvăluit planul de acțiune guvernamentală în prezența medicului șef Chris Whitty și a consilierul științific Sir Patrick Vallance

Premierul britanic Boris Johnson, decis să folosească armata împotriva amenințării coronavirusului!

Armata britanică ar putea fi dislocată în marile aglomerări urbane, în cadrul unui efort integrat de combatere a coronavirusului, ca parte a unei strategii de criză asumate de premierul Boris Johnson.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 04.03.2020 - 10:43

Conform noilor planuri guvernamentale, soldații ar putea fi dislocați pe străzi pentru a păzi instituțiile publice vitale, astfel încât măsura să faciliteze misiunea forțelor de poliție de a face față unor posibile tulburări publice.

Primul ministru a declarat că este „foarte probabil” ca Marea Britanie să se confrunte în viitorul apropiat cu un număr tot mai mare de cazuri de coronavirus, subliniind în același timp faptul că, pentru marea majoritate a populației, este foarte important ca intervenția în caz de pandemie să nu paralizeze activitatea administrației și funcționalitatea instituțiilor statului.

Măsurile drastice ce sunt prevăzute în planul de acțiune imediată în caz de epidemie ar putea include închiderea școlilor, interzicerea adunărilor în masă și încurajarea oamenilor să lucreze de acasă.

Chiar dacă, în prezent, conform datelor guvernamentale, doar 39 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus au fost confirmate în țară, Marea Britanie este pregătită să pună în aplicare planul de criză în ipoteza în care 80% din populația britanică ar putea contacta virusul, iar peste un sfert dintre persoanele angajate în câmpul muncii nu și-ar mai putea desfășura activitatea.

Conform Profesorului Christopher John MacRae, epidemiologul britanic care deține funcțiile de ofițer medical principal pentru Anglia și consilier medical șef al guvernului britanic, rata de deces a persoanelor infectate cu coronavirus în Marea Britanie ar putea ajunge până la 1% din totalul celor care au contactat Covid – 19, graficul fiind totuși unul variabil, în funcție de grupele de vârstă afectate.

Cele 28 de pagini ale planului de acțiune guvernamentală  au fost convenite la prima ședință de urgență ”Cobra”, prezidată de premier.

Premierul britanic a făcut un apel la calm și la evitarea panicii, precizând că ”pentru marea majoritate a persoanelor care contractează virusul, afecțiunea se va manifesta ca o boală ușoară din care se vor recupera rapid și pe deplin așa cum am văzut deja.”

”Am înțeles, însă, pe deplin, îngrijorarea publică cu privire la răspândirea globală a virusului și este foarte probabil să vedem un număr tot mai mare de cazuri și în Marea Britanie. De aceea, păstrarea țării în siguranță este prioritatea imperativă a guvernului, iar planul nostru înseamnă că ne angajăm să facem tot posibilul, pe baza sfaturilor experților noștri științifici de renume mondial, pentru a fi pregătiți pentru orice eventualitate", a mai precizat șeful administrației britanice.

Comentarii