10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremierul britanic Boris Johnson, decis să folosească armata împotriva amenințării coronavirusului!

Premierul britanic Boris Johnson, decis să folosească armata împotriva amenințării coronavirusului!

Conform noilor planuri guvernamentale, soldații ar putea fi dislocați pe străzi pentru a păzi instituțiile publice vitale, astfel încât măsura să faciliteze misiunea forțelor de poliție de a face față unor posibile tulburări publice.

Primul ministru a declarat că este „foarte probabil” ca Marea Britanie să se confrunte în viitorul apropiat cu un număr tot mai mare de cazuri de coronavirus, subliniind în același timp faptul că, pentru marea majoritate a populației, este foarte important ca intervenția în caz de pandemie să nu paralizeze activitatea administrației și funcționalitatea instituțiilor statului.

Măsurile drastice ce sunt prevăzute în planul de acțiune imediată în caz de epidemie ar putea include închiderea școlilor, interzicerea adunărilor în masă și încurajarea oamenilor să lucreze de acasă.

Chiar dacă, în prezent, conform datelor guvernamentale, doar 39 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus au fost confirmate în țară, Marea Britanie este pregătită să pună în aplicare planul de criză în ipoteza în care 80% din populația britanică ar putea contacta virusul, iar peste un sfert dintre persoanele angajate în câmpul muncii nu și-ar mai putea desfășura activitatea.

Conform Profesorului Christopher John MacRae, epidemiologul britanic care deține funcțiile de ofițer medical principal pentru Anglia și consilier medical șef al guvernului britanic, rata de deces a persoanelor infectate cu coronavirus în Marea Britanie ar putea ajunge până la 1% din totalul celor care au contactat Covid – 19, graficul fiind totuși unul variabil, în funcție de grupele de vârstă afectate.

Cele 28 de pagini ale planului de acțiune guvernamentală  au fost convenite la prima ședință de urgență ”Cobra”, prezidată de premier.

Premierul britanic a făcut un apel la calm și la evitarea panicii, precizând că ”pentru marea majoritate a persoanelor care contractează virusul, afecțiunea se va manifesta ca o boală ușoară din care se vor recupera rapid și pe deplin așa cum am văzut deja.”

”Am înțeles, însă, pe deplin, îngrijorarea publică cu privire la răspândirea globală a virusului și este foarte probabil să vedem un număr tot mai mare de cazuri și în Marea Britanie. De aceea, păstrarea țării în siguranță este prioritatea imperativă a guvernului, iar planul nostru înseamnă că ne angajăm să facem tot posibilul, pe baza sfaturilor experților noștri științifici de renume mondial, pentru a fi pregătiți pentru orice eventualitate”, a mai precizat șeful administrației britanice.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă