Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Praga - Vara 2018, cea mai călduroasă înregistrată după anul 1775

Vara 2018, ce a avut o temperatură medie de 22,7 grade Celsius în Praga, a fost cea mai călduroasă înregistrată după 1775, anul în care au debutat măsurătorile zilnice ale valorilor de temperatură în capitala Cehiei, au anunţat joi autorităţile locale, citate de AFP.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2018 - 17:13

"În această vară, un record de căldură a fost înregistrat la Praga, cu cea mai ridicată temperatură medie observată în cei 244 de ani de existenţă a datelor accesibile", au anunţat reprezentanţii Institutului ceh de hidrometeorologie (CHMU) într-un comunicat.

Din punct de vedere meteorologic, vara debutează la începutul lunii iunie şi se încheie la finalul lunii august.

Două perioade estivale record au fost înregistrate la Praga după debutul acestui secol, cu temperaturi medii de 22,4 grade Celsius în 2003 şi de 22,3 grade Celsius în 2015, a precizat CHMU. Locul al patrulea în acest clasament istoric aparţine verii din anul 1834, cu 22,1 grade Celsius.

Măsurătorile zilnice ale valorilor de temperatură au debutat la Praga în anul 1775, fiind realizate de un observator meteorologic amenajat în fostul colegiu al iezuiţilor, Clementinum, construit în oraşul vechi din capitala Cehiei.

Comentarii