11.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalPoveste de neuitat pentru un muzician din Malawi în vârstă de 92...

Poveste de neuitat pentru un muzician din Malawi în vârstă de 92 de ani fără telefon și electricitate – Cum a luat masa cu președintele ?

Muzicianul din Malawi, Giddes Chalamanda, nu a visat niciodată în cei 92 de ani ai săi că ar putea într-o zi să fie suficient de faimos pentru a lua masa cu președintele.

Luna trecută, cântărețul a reușit, datorită aplicației TikTok, unde a devenit faimos. Culmea, el nu o poate accesa deoarece nu are smartphoe și nici electricitate.

Oda lui Chalamanda pentru fiica sa, „Linny Hoo”, o melodie reggae cu tobe și sintetizatoare, a făcut peste 80 de milioane de vizualizări pe site-ul de partajare video, deținut de gigantul tehnologic chinez ByteDance. Astfel, la vârsta de 92 de ani, cariera sa tocmai ce a început. Este căutat de multe restaurante pentru a cânta live.

Toată această nebunie, a captat atenția președintelui Lazarus Chakwera, care a organizat o petrecere pentru aniversarea a 92 de ani a lui Chalamanda la Casa de Stat din Lilongwe.

“Nu mă așteptam să fiu invitat la State House. A fost o deosebită onoare”, a declarat Chalamanda pentru Reuters.

„Președintele m-a întrebat ce părere am despre industria muzicală și artele din Malawi”, a adăugat cântărețul.

A primit o pătură și o pereche de pantofi de piele de la Chakwera și au cântat împreună una dintre melodiile Chalamandei: „Azimayi a Malawi”, care înseamnă „Femeile din Malawi”.

În discursul său de joi despre starea națiunii, președintele a spus la un moment dat: „Nu avem o națiune obișnuită. A noastră este casa sunetelor fine ale lui Giddes Chalamanda”.

Născut în 1930 la Chirazulu, Chalamanda a început să cânte muzică la vârsta de 12 ani.

“Nu am mers departe cu școala. Profesorii coloniali britanici… au considerat că sunt prea bătrân pentru a fi în clasă”, își amintește el, dar nu își amintește exact câți ani avea de fapt atunci.

A muncit în industria tutunului și a cântat la chitară în weekend-uri în baruri. În ultimul deceniu, a reușit să cânte în Germania și Statele Unite.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă