10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024

Pop subversiv

Mare noroc pentru scenarişti că există destule benzi desenate pe care să le poată transforma în filme cu actori reali! Sigur că, în principiu, toate seamănă cu Superman, dar există şi variaţiuni pe aceeaşi temă. De data asta soluţia este undeva la limita între violent, comedie şi pelicula pentru adolescenţii care nu-şi găsesc locul şi devin vulgari şi cinici. Succesul acestei poveşti, cât se poate de oarecare, poate proveni şi din faptul că pe generic, la producător, lângă regizor, apare şi foarte charismaticul Brad Pitt. Nicolas Cage este iar rătăcit printre nişte perso­naje absolut dubioase, dar nu pare că l-ar deranja şi totodată e clară aluzia la un altul cu mult mai credibil din cariera sa, „Traficantul de arme”. La ieşirea pe marile ecrane, s-a comentat faptul că se vorbeşte mult prea buruienos. Dar, ca de fiecare dată, a primat interesul publicului pentru aşa ceva. E greu de spus dacă, nu cumva, totul nu-i decât o parodie. Parcă văd că se vor găsi unii care să facă parodie la parodie. Culorile sunt foarte vii şi se păstrează ritmul de desen animat în care totul e posibil, oricât de absurd. Spectaculos e, ca de fiecare dată, New York-ul şi probabil că ghizii de specialitate de acolo vor adăuga la lungul şir de producţii care au profitat de arhitectura cea mai spectaculoasă din lume, şi acest pop subversiv, „Kick Ass”.

 

KICK-ASS
SUA, 2010, 1h 57min.
KICK-ASS. Regia: Matthew Vaughn. Cu: Nicolas Cage, Omari Hardwick, Cloe Moretz, Mark Strong, Aaaron Johnson. Distribuit de PRO VIDEO. Preţ: 49,90 lei.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă