Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ShutterStock: Rafinăriile de petrol din orașul Salt Lake în timpul zilei, SUA

PETROLUL AMERICAN EXPLODEAZĂ DUPĂ PRĂBUȘIRE, DAR STOCURILE SUFERĂ PIERDERI MARI

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 22.04.2020 - 00:17

Prețurile pe petrolul brut din SUA au explodat marți. Însă nu au reușit să se mențină pe un trend pozitiv, la o zi după ce

s-au prăbușit sub 0 dolari pentru prima dată, din cauza cererilor paralizate și a scăderii de stocare. În același timp, rutele de mărfuri au transmis brusc acțiuni mai scăzute.

Investitorii au fost de asemenea speriați de raportările americane referitoare la faptul că liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost supus unei intervenții cardiovasculare la începutul acestei luni și se află în „pericol grav”. Livrarea companiei West Texas Intermediate pentru luna mai s-a ridicat la 1,10 dolari pe baril în early trading, după ce s-a prăbușit la un nivel fără precedent de - 37,63 USD la New York, pe fondul pandemiei care afectează economia globală, transportul și activitatea fabricilor. Cu toate acestea, ulterior și-a revenit în valoare, la - 4,52 USD.

Vânzările futures pe luna mai, au fost ca urmare a contractului care expiră marți. Asta însemnând că, comercianții trebuie să găsească cumpărători pentru a pune stăpânire fizică asupra produselor petroliere - un job aproape imposibil, deoarece stocarea a devenit rară.

Cu toate acestea, accentul este acum pe contractul din iunie,care a avut volume de tranzacționare de peste 30 de ori mai mari. A crescut astfel cu până la 21 dolari barilul, de la 20,43 dolari luni.

Brent Crude, referința internațională a produsului crud petrolier, s-a tranzacționat la 22,97 dolari pentru livrarea în iunie, cu aproximativ 10% mai puțin față de luni.

Piețele petroliere au fost devastate în acest an după ce pandemia a fost agravată de un război de prețuri între Arabia Saudită și Rusia.În timp ce cei doi jucători au tras linia în cadrul disputei și au convenit cu alți producători de top să reducă producția cu aproape 10 mi- lioane de barili pe zi, aceasta nu este suficientă pentru a compensa lipsa cererii. 

Nota Redacției

Petrol brut - este un produs petrolier neterminat, natural, compus din depozite de hidrocarburi și alte materiale organice.

Early Trading - sunt contracte în care se schimbă o cantitate stabilită de petrol la un preț stabilit și la o dată stabilită. Acestea sunt tranzacționate pe bursele futures și sunt metoda cea mai des folosită de cumpărare și vânzare a petrolului.

Futures -sunt contracte financiare derivate care obligă părțile să tranzacționeze un activ la o dată și un preț viitoare predeterminate. Aici, cumpărătorul trebuie să cumpere sau vânzătorul trebuie să vândă activul de bază la prețul stabilit, indiferent de prețul de piață curent la data de expirare.

Brent Crude -este o clasificare comercială a petrolului brut ușor dulce, care servește ca unul dintre cele două prețuri principale de referință pentru achizițiile de petrol la nivel mondial, celălalt fiind West Texas Intermediate. Acest grad este descris ca fiind ușor din cauza densității sale relativ mici și dulce din cauza conținutului său redus de sulf. Brent Crude este extras din Marea Nordului.■

Comentarii