5.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalPeste 20 de oameni au murit în Argentina din cauza unui drog...

Peste 20 de oameni au murit în Argentina din cauza unui drog contrafăcut

Peste 20 de persoane au murit, iar alte 74 sunt în spitalele din Argentina, după ce au consumat un drog contrafăcut. Autoritățile spun că este vorba despre cocaină amestecată cu alte substanțe toxice.

Anchetatorii cred că drogul ilegal a fost fie amestcat cu otravă, fie „îndoit” cu altă substanță. Ministrul regional al securității a cerut tuturor consumatorilor care au cumpărat cocaină în ultimele 24 de ore să o arunce.

Rapoartele sugerează că drogurile au fost cumpărate în același oraș și au fost efectuate nouă arestări. Anchetatorii așteaptă rezultatele examinărilor post-mortem pentru a compara drogurile confiscate în cadrul raidurilor cu cele consumate de victime.

74 de persoane au fost duse la spitalele din Argentina după ce au consumat un drog adulterat

Cei afectați provin din districtele Hurlingham, Tres de Febrero și San Martín din regiunea capitalei și au fost duși la 10 spitale locale diferite. În fața unui spital din Hurlingham, o mașină de poliție goală a fost atacată de persoane apropiate de o victimă.

Un raport din 2019 privind consumul de droguri în Americi a enumerat Argentina drept țara cu a treia cea mai mare rată de consum de cocaină per persoană, după SUA și Uruguay. Raiduri au fost lansate după ce un utilizator ar fi spus poliției că a cumpărat cocaină de la o persoană din cohalacul Puerta 8 din Tres de Febrero.

Poliția a găsit mai multe pachete cu cocaină amestecată

Ulterior, cocaina a fost găsită în pachete similare cu cele furnizate de o rudă a uneia dintre persoanele care decedase.

„Fiecare dealer care cumpără cocaină o taie. Unii o fac cu substanțe netoxice precum amidonul. Alții pun halucinogene.”, a spus Sergio Berni, ministrul securității din provincia Buenos Aires.

De această dată, drogul a fost „îndoit” cu o substanță nocivă, în cadrul unui „război între traficanți de droguri”, a spus el. Autoritățile bănuiesc că substanța folosită pentru a reduce cocaina conținea un sedativ puternic.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă