20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalPentr-un cartonaş de baseball...

Pentr-un cartonaş de baseball…

Se ştie că, mai ales în vacanţă, oamenii vor să vadă filme poliţiste şi comedii. Atunci când dai peste o peliculă care să cuprindă ambele genuri, nu poţi decât să te bucuri. Doi poliţai care lucrează împreună de 9 ani, unul alb (Bruce Willis) şi altul de culoare (Tracy Morgan), deschid filmul (spre satisfacţia cinefililor) cu un lung şir de imitaţii ale unor scenarii culte, care-l determină pe suspect să spună tot şi pe coleg să recunoască rolurile.

O să daţi chiar şi peste o scenă care pare copiată din „Occidentul” lui Cristian Mungiu, unde vânzătorul stradal la noi este Tania Popa. În joc este un foarte preţios cartonaş de baseball (lucru care nouă ni se pare absurd ca valoare, dar cu care ne-am obişnuit de la americani), pe care Willis ar vrea să pună mâna ca să-l vândă, cât să aibă cu ce plăti nunta fetei lui (o şti el ceva, că doar e tată). La o ultimă licitaţie se obţinuseră pe el 83.000 de dolari, iar măritişul fetei nu costa „decât”… 48.000. Cei doi poliţişti made in USA se coalizează împotriva tuturor şi se distrează pe seama celor care îndrăznesc să-i ia peste picior. Devin serioşi doar atunci când intră în joc drogurile. De remarcat Adam Brody, fără vreo legătură cu Adrien, fostul pianist, actualul predator.

POLIŢAI ÎN MISIUNE
SUA, 2010, 1 h 43 min.
COP OUT.
Regia: Kevin Smith. Cu: Bruce Willis, Tracy Morgan, Adam Brody, Kevin Pollak, Guilermo Diaz, Seann William Scott. Preţ: 44,90 lei. Distribuit de PRO VIDEO.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă