18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPatriarhia Moscovei întrerupe relaţiile cu Patriarhia din Alexandria

Patriarhia Moscovei întrerupe relaţiile cu Patriarhia din Alexandria

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a hotărât că este imposibil ca de-acum să se menţioneze numele partiarhului Theodoros al II-lea în rugăciunile sale şi să se participe la rugăciuni şi comuniuni comune, a anunţat el la finalul reuniunii, într-un comunicat postat pe site-ul Patriarhiei Moscovei.

Sinodul denunţă în comunicat drept o decizie personală a partiarhului Theodoros al II-lea hotărârea de “a-i recunoaşte (pe) schismaticii ucraineni” şi subliniază că această decizie nu a fost susţinută de Sfântul Sinod din Alexandria şi nu a fost adoptată prin vot e către toţi arhiepiscopii.

Sfântul Sinod rus îşi “exprimă tristeţea profundă” faţă de recunoaşterea Bisericii ucrainene de către patriarhul Theodoros al II-lea şi subliniază că Biserica rusă îşi menţine relaţiile cu arhiepiscopii din Alexandria care nu au susţinut crearea Bisericii ucrainene independente.

Activitatea parohiei Alexandriei la Moscova a fost suspendată, iar parohiile ruse din Africa nu vor mai funcţiona sub tutela Patriarhiei Alexandriei, ci se vor afla sub autoritatea patriarhului rus Kiril, potrivit deciziei Sfântului Sinod rus.

Biserica din Alexandria este una dintre cele mai vechi ale creştinătăţii.

La începutul lui ianuarie, Patriarhia din Constantinopol, care face o figură de autoritate în lumea ortodoxă, a oficializat crearea noii Biserici Ortodoxe Ucrainene, independentă de tutela religioasă a Moscovei.

Patriarhia de la Moscova, care dispune de un mare număr de parohii în Ucraina, a catalogat această decizie drept ilegală şi a întrerupt relaţiile cu Constantinopolul.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă