12 C
București
vineri, 7 octombrie 2022
AcasăInternaționalPartidele politice din Germania intenționează să instaleze guvernul condus de Scholz până...

Partidele politice din Germania intenționează să instaleze guvernul condus de Scholz până la începutul lunii decembrie

Cele trei partide politice, SPD, Verzii și FDP au anunțat că plănuiesc să instaleze guvernul condus de social-democratul Olaf Scholz până pe data de 6 decembrie. Cronologia este ambițioasă „, a declarat Volker Wissing, secretarul general al liberalilor democrați liberi (FDP), la începutul discuțiilor formale de coaliție cu SPD de centru-stânga și cu Verzii.

Cele trei partide, care nu s-au unit niciodată la nivel federal în Germania, au spus că doresc ca negocierile de coaliție să fie încheiate până la finalul lui noiembrie. Astfel ar exista posibilitatea să existe un guvern până la finalul anului.

Cele trei partide au vizat anterior un termen limită de Crăciun, semnalând au fost optimiști în ceea ce privește încheierea unei înțelegeri, în ciuda faptului că nu sunt tocmai „prieteni”, notează France24.

Dacă vor reuși să respecte un interval de timp mai rapid, cancelarul Angela Merkel nu va doborî recordul lui Helmut Kohl ca lider cu cel mai mult timp în Germania postbelică.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă