5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeInternaționalPartidele conservatoare din Germania au ajuns la pace

Partidele conservatoare din Germania au ajuns la pace

Competiţia între cele două partide “ne-a făcut întotdeauna bine”, a declarat Alexander Dobrindt, un lider al CSU, care a afirmat însă că a sosit momentul să se meargă înainte după recentele confruntări.

Annegret Kramp-Karrenbauer, care a preluat conducerea CDU la începutul lunii decembrie de la cancelarul Angela Merkel, a spus că, deşi vor exista cu siguranţă diferenţe de opinie în viitor, dezbaterile vor avea loc “în locul potrivit şi cu tonul potrivit”.
“Va fi în continuare o relaţie interesantă, dar va fi condusă de mult mai multe în comun”, a spus ea.

Tonul conciliator survine după disensiuni privind migraţia anul trecut, când CSU a solicitat măsuri mai dure pentru
solicitanţii de azil, aducând alianţa federală CDU-CSU la marginea colapsului după şapte decenii.

CSU şi CDU au luat naştere la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în 1945, reunind forţe politice conservatoare care au fost anterior separate în partide catolice şi protestante.

Declaraţiile liderilor celor două formaţiuni politice au loc la sfârşitul unei reuniuni de trei zile a reprezentanţilor CSU la o mănăstire din Bavaria.

Angela Merkel a anunţat în octombrie că va renunţa la conducerea CDU şi că nu va candida la un nou mandat de cancelar în 2021, exprimându-şi speranţa că decizia sa ‘va deschide calea spre viitor’.

CDU şi aliaţii săi bavarezi din Uniunea Creştin-Socială rămân principala forţă politică a ţării, în pofida unei serii recente de crize şi reculuri electorale.

Cele mai citite
00:00:48

VIDEO. Regele Charles vorbește despre schimbările climatice, la COP28

În discursul de deschidere a summitului ONU pe tema climei, regele Marii Britanii a declarat vineri, 1 decembrie, că lumea este "teribil de departe...

Pericol de inundații pe râuri din mai multe județe. Hidrologii au instituit cod roșu

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au instituit, vineri, cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi...

VIDEO. Cel mai bătrân animal terestru din lume a împlinit 191 de ani

Cel mai bătrân animal terestru în viață din lume, o broască țestoasă pe nume Jonathan, a împlinit 191 de ani! Cu toate acestea, animalul...
Ultima oră
Pe aceeași temă