13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalParlamentul Ucrainei a respins demisia premierului

Parlamentul Ucrainei a respins demisia premierului

Doar 97 de deputaţi, dintr-un minim necesar de 226, au votat în favoarea demisiei lui Groisman, în funcţie din aprilie 2016, informează Afp.

‘Vreau să vă mulţumesc!’, a reacţionat premierul de 41 de ani, care înaintea votului declarase că este pregătit să accepte orice decizie a parlamentului.

Groisman şi-a prezentat demisia săptămâna trecută, invocând dezacorduri cu noul şef al statului Volodimir Zelenski, fost actor de comedie şi un novice în politică.

El şi-a anunţat intenţia de a participa la alegerile parlamentare anticipate stabilite la 21 iulie de către Zelenski.

Potrivit legislaţiei ucrainene, guvernul nu este obligat să demisioneze după schimbarea preşedintelui, dar trebuie să o facă în mod obligatoriu după noile alegeri parlamentare.

Executivul va continua deci să-şi exercite funcţiile provizoriu până la formarea noii coaliţii parlamentare care va desemna noul guvern.

Zelenski (41 de ani), care a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale cu 73% din voturi, a promis să destructureze vechiul sistem şi să reînnoiască elitele politice din această fostă republică sovietică, confruntată cu un conflict armat cu separatiştii proruşi şi cu grave dificultăţi economice.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă